Arsenal overwint cruciale horde dankzij superheld Saka

19 maart 2023, 17:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arsenal heeft zondagmiddag in eigen huis een belangrijke overwinning geboekt op Crystal Palace. In het Emirates stadium werden the Eagles met 4-1 opzij gezet, mede dankzij een knap optreden van Bukayo Saka. De 21-jarige aanvaller was verantwoordelijk voor de assist bij de openingstreffer en schreef vervolgens de tweede en vierde treffer zelf op zijn naam, waardoor Arsenal de voorsprong op achtervolger Manchester City vergroot naar acht punten.

De wedstrijd begon goed voor the Gunners toen Saka na een klein half uur teveel ruimte kreeg van de verdediging van Palace. Hij leverde een strakke voorzet af voor Gabriel Martinelli, die knap weg wist de draaien en in de verre hoek zijn dertiende doelpunt van het seizoen binnen schoot. Toen Saka zelf een kwartier later de 2-0 op het scorebord zette, ging de ploeg van trainer Mikel Arteta met een goed gevoel de rust in.

In de tweede helft was er nauwelijks sprake van weerstand en in de 55e minuut gooide Granit Xhaka de wedstrijd in het slot. De middenvelder, die afgelopen donderdag ook al trefzeker was toen the Gunners in eigen huis uitgeschakeld werden in de Europa League door Sporting Lissabon (1-1, uitgeschakeld door penalty's, red.), rondde simpel af na een goede combinatie en met 3-0 was de wedstrijd einde verhaal.

Ook een eretreffer van Jeffrey Schlupp maakte het duel niet spannender, omdat Saka tien minuten later met zijn tweede van de avond voor het slotakkoord zorgde. Zo loopt Arsenal verder uit op de concurrentie vlak voor de interlandperiode en zijn Arteta en co. tien wedstrijden verwijderd van hun eerste Premier League-titel sinds 2003.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen