Herhaling van finale EK 2021 in Stadio Diego Armando Maradona

23 maart 2023, 07:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 23 maart.

Specials

Bizar: dít verschil tussen het Oranje van nu en dat in 2018 won van Frankrijk

Het Nederlands elftal begint de kwalificatiereeks voor het EK van 2024 in Duitsland vrijdagavond met een bezoek aan tweevoudig wereldkampioen Frankrijk. In het land van Les Bleus ging het regelmatig mis voor Oranje, maar de laatste onderlinge ontmoeting zal toch voor wat vertrouwen zorgen. Op 16 november 2018 werd het immers 2-0 voor Nederland. Wat is er sindsdien veranderd? Vooral de invulling van de bank zal voor gefronste wenkbrauwen zorgen.

Wedstrijden

Italië - Engeland (20.45 uur)

In het Stadio Diego Armando Maradona in Napels trappen Italië en Engeland de EK-kwalificatiereeks af met een herhaling van de EK-finale van 2021. De thuisploeg wist zich als regerend Europees kampioen niet te plaatsen voor het voorbije WK in Qatar en is erop gebrand een herhaling van dat scenario te voorkomen voor het Europees Kampioenschap van 2024 in Duitsland. Bij Engeland debuteert Jimmy Floyd Hasselbaink als assistent van bondscoach Gareth Southgate op de bank. 

Voetbal op tv

16.00 uur: Kazachstan - Slovenië, Ziggo Sport - live verslag van dit EK-kwalificatieduel

20.00 uur: Ziggo Sport Switch, Ziggo Sport - live schakelprogramma tussen verschillende EK-kwalificatieduels

20.45 uur: Denemarken - Finland, Ziggo Sport Docu - live verslag van dit EK-kwalificatieduel

20.45 uur: Italië - Engeland, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van dit EK-kwalificatieduel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen