'Barça-toptalent gratis op weg naar de uitgang: niet langer op La Liga-site'

24 maart 2023, 12:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona presteert binnen de lijnen weliswaar uitstekend, maar buiten het veld stapelen de problemen zich op. Niet alleen is de club aangeklaagd voor corruptie. Ook moet de huidige koploper van Spanje vrezen dat toptalent Gavi na dit seizoen transfervrij vertrekt. De middenvelder zette onlangs zijn krabbel onder een nieuw contract, maar dat werd niet goedgekeurd door La Liga. Nu heeft de competitieorganisator Gavi zelfs verwijderd van haar site.

Gavi ontwikkelt zich stormachtig en is inmiddels niet meer weg te denken uit de basiself van trainer Xavi Hernández. Vorig jaar oktober werd de jonge middenvelder nog uitgeroepen tot Talent van het Jaar, waarmee hij onder anderen Jude Bellingham (Borussia Dortmund) en Jamal Musiala (Bayern München) aftroefde. Het is momenteel echter de vraag of Gavi volgend seizoen nog wel speler is van FC Barcelona. De Catalanen dachten de middenvelder onlangs langdurig vast te leggen, maar diens nieuwe contract werd dus niet goedgekeurd door La Liga.

FC Barcelona kwam met zijn salarishuis boven het door de Spaanse competitie vastgestelde plafond uit. De koploper van Spanje - die afgelopen zondag nog een enorme tik uitdeelde aan concurrent Real Madrid - legde zich daar niet bij neer en tekende beroep aan, maar volgens de rechter kwam dat een dag te laat. Ook daartegen ging FC Barcelona in beroep, maar de club van Frenkie de Jong kreeg wederom nul op het rekest. Daardoor staat Gavi weer ingeschreven als jeugdspeler en loopt zijn contract dus over een paar maanden af.

Lees ook: 'Barça ondanks corruptieschandaal bijna rond met eerste zomeraanwinst'

La Liga heeft alvast een voorschot genomen op het aanstaande vertrek van Gavi door de middenvelder op de competitiesite uit de selectie van FC Barcelona te verwijderen. De Catalanen kunnen het toptalent weliswaar nog behouden, maar dan zullen ze flink moeten snijden in de salarissen. Alleen op die manier komt het salarishuis weer onder het plafond van La Liga. Gavi moet in ieder geval alvast zijn rugnummer inleveren. De Spanjaard voetbalde de afgelopen maanden met het nummer 6 op zijn rug, maar zal tot het einde van het seizoen nummer 30 moeten gaan dragen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen