El Ahmadi kiest 'beste 6' van de Eredivisie: "Puzzel is met hem compleet"

24 maart 2023, 12:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wie bij aanvang van de tweede seizoenshelft had gezegd dat Mats Wieffer zou uitgroeien tot onmisbare kracht bij Feyenoord en zelfs opgeroepen zou worden voor het Nederlands elftal, was zeer waarschijnlijk voor gek verklaard. Maar de middenvelder heeft zich de voorbije maanden ontwikkeld tot een van de beste spelers op zijn positie in Nederland. Volgens Karim El Ahmadi is Wieffer van de drie beste 'zessen' in de Eredivisie 'het meest opvallend'.

Wieffer was in het afgelopen seizoen een belangrijke kracht in het elftal van Excelsior dat zich na een zinderende nacompetitiefinale ten koste van ADO Den Haag verzekerde van een terugkeer in de Eredivisie. De middenvelder bekroonde zijn goede seizoen met een transfer naar Feyenoord. Na een moeizame start, mede door blessureleed, is hij inmiddels een van de eerste spelers die trainer Arne Slot op het wedstrijdformulier zet.

Als El Ahmadi in gesprek met Voetbal International wordt gevraagd naar de in zijn ogen 'beste 6' van de Eredivisie, lijkt hij toch te neigen naar Wieffer. "Ik vind Edson Álvarez, Ramiz Zerrouki en Wieffer heel goed. Dan is Álvarez verdedigend de beste, maar Zerrouki heeft zich ook ontwikkeld tot een complete speler. Wieffer is natuurlijk het meest opvallend, die ontwikkelt zich stormachtig", zegt de oud-speler van onder meer FC Twente en Feyenoord.

Lees ook: El Ahmadi ziet 'onopvallende' uitblinker met 'fantastische momenten' in Klassieker

Zerrouki stond afgelopen zomer én winter bovenaan het verlanglijstje van Feyenoord, maar FC Twente was niet bereid mee te werken aan een vertrek van de middenvelder. Inmiddels heeft in en rond De Kuip niemand het meer over Zerrouki. Dat kan natuurlijk niet los worden gezien van de ontwikkeling van Wieffer. "Hij had er wel echt gepast, denk ik", zegt El Ahmadi over Zerrouki. "Maar ik moet zeggen dat Wieffer het echt fantastisch doet. Dat hadden de meeste mensen niet zien aankomen. Dan is het eigenlijk goed uitgepakt dat hij niet gekomen is."

"Ik vind dat hij op Aursnes lijkt. Hij is een speler die de balans kan houden in het team. Met Quinten Timber en Orkun Kökçü speelden er twee middenvelders die toch wat aanvallender ingesteld waren. Wieffer houdt de balans én speelt veel vooruit. Hij is altijd slim en rustig aan de bal. De puzzel is met Wieffer erbij compleet bij Feyenoord", is El Ahmadi lovend over de middenvelder.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bert Roeke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oke

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen