Madueke speelt Chelsea-frustratie van zich af met sterke invalbeurt

25 maart 2023, 21:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Noni Madueke had zaterdagavond minder dan een half uur nodig om tot Man of the Match te worden uitgeroepen bij Engeland Onder-21. De oud-aanvaller van PSV, tegenwoordig spelend voor Chelsea, had in drie van de vier Engelse treffers een hand tegen de leeftijdgenoten van Frankrijk. 

In januari verruilde Madueke Eindhoven voor Londen, toen hij voor een bedrag van 35 miljoen euro de overstap maakte naar het met geld strooiende Chelsea. Nadat hij in zijn eerste weken nog regelmatig werd opgesteld door manager Graham Potter, kwam Madueke in de maand maart slechts tot zes speelminuten in drie Premier League-duels. Bovendien schreef Chelsea hem niet in voor het restant van de Champions League.

Tijdens het oefenduel van Engeland Onder-21 tegen de Franse leeftijdgenoten, die al twee jaar ongeslagen waren, begon Madueke op de bank maar mocht hij na 66 minuten invallen. De Engelse ploeg leidde op dat moment met 1-0 door een treffer van Emile Smith-Rowe. Daarna ging het hard. Tien minuten na zijn invalbeurt schoot Madueke de 2-0 binnen op aangeven van Liverpool-middenvelder Curtis Jones.

Amper twee minuten later waren de rollen omgedraaid. Nu was Madueke de aangever, vanaf de linkerkant. Zijn lage voorzet werd door Jones achter het standbeen langs van dichtbij binnengewerkt: 3-0. Vijf minuten voor tijd had Madueke vervolgens ook zijn tweede assist van de wedstrijd te pakken. Na een listig passje van de oud-PSV'er schoot Jacob Ramsey de 4-0 eindstand tegen de touwen. Madueke werd na zijn invalbeurt uitgeroepen tot Man of the Match en dat zal hem ongetwijfeld goed doen nu de speelminuten bij Chelsea steeds spaarzamer worden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen