Boskamp alweer ontslagen bij Standard

30 augustus 2006, 15:36

Het avontuur van Johan Boskamp bij Standard Luik is van korte duur geweest. De Nederlander is door de clubleiding van Standard alweer op straat gezet, als gevolg van een reeks teleurstellende resultaten. Titelkandidaat Standard staat na vier duels op de zestiende plaats in de competitie en greep bovendien naast plaatsing voor de Champions League.

Het ontslag van Boskamp komt in België niet als een verrassing. De oefenmeester stond na de slechte resultaten van zijn ploeg al wekenlang onder hevige druk. Veel mensen vonden bovendien dat Boskamp niet de juiste man was voor Standard, vanwege zijn beperkte kennis van de Franse taal. 

Boskamp stond in Luik voor een loodzware opgave. Les Rouches waren in het seizoen 2005/2006 als tweede geëindigd in de Belgische competitie, een prestatie die moeilijk te evenaren was. Bovendien moest Boskamp het doen met een volledig nieuwe ploeg, waarvan slechts een handvol spelers vorig seizoen ook tot de selectie behoorden. Daarnaast moest hij twee van zijn beste spelers, Igor de Camargo en Sergio Conceiçao, langdurig missen door blessures en schorsingen. 

In de Belgische competitie pakte Standard slechts twee punten uit vier wedstrijden. In de voorronde van de Champions League bleek Steaua Boekarest bovendien net te sterk. Na een 2-2 gelijkspel in Luik verloor de ploeg van Boskamp in Roemenië met 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen