Inburgeren op de tribune bij ADO Den Haag

5 september 2006, 12:10

Rabin Baldewsingh, wethouder Burgerschap van Den Haag, heeft een wel heel opmerkelijk initiatief genomen om buitenlanders te laten wennen aan ons land. In het kader van de inburgering worden honderden allochtonen de komende weken naar thuiswedstrijden van ADO Den Haag gestuurd. "Voetbal is immers een universeel bindmiddel en daardoor een ideale manier om kennis te maken met een vrijetijdsbesteding die een belangrijke plek inneemt in het leven van veel Hagenaars", legt de gemeente Den Haag uit.

Onder de naam 'Haagse Ontmoeting' organiseert de gemeente Den Haag verschillende initiatieven om de zogenaamde Nieuwe Hagenaars in contact te brengen met mensen uit de stad. Het bezoek aan het Zuiderpark maakt onderdeel uit van dit plan. In de periode tussen 8 september en 19 november zal een groep van ongeveer 450 mensen een serie van zes thuiswedstrijden van ADO Den Haag bezoeken, om de inburgering te stimuleren.

De Nieuwe Hagenaars kunnen zich in ieder geval opmaken voor een aantal hete avondjes. Zo komt in oktober onder meer PSV naar het Zuiderpark en duels tussen ADO en de traditionele topclubs staan niet bepaald bekend om de gemoedelijke sfeer in en rond het stadion. In oktober 2004 werd het duel tussen ADO en PSV zelfs gestaakt na spreekkoren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen