Babel: "Stam en Ten Cate zijn belangrijk voor me"

12 oktober 2006, 13:30

Ryan Babel is voorlopig één van de revelaties van het seizoen. Dat de jonge Ajacied veel in zijn mars heeft was al langer bekend, maar dit seizoen lijken de puzzelstukjes eindelijk in elkaar te vallen. Wekelijks is hij één van de uitblinkers bij Ajax en ook bij Oranje lijkt hij inmiddels zijn plekje te hebben gevonden. Toch blijft de pas 19-jarige met beide benen op de grond. "Ik ben, qua niveau, nog niet waar ik wil zijn", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Ruim een half jaar geleden leek het nog helemaal verkeerd te gaan met Ryan Babel. De spits was hopeloos uit vorm en leek na de komst van Klaas Jan Huntelaar op een zijspoor te zijn beland in Amsterdam. NEC wilde de aanvaller uit zijn situatie verlossen door hem op huurbasis over te nemen, maar Babel wilde hier niets van weten. Hij wilde slagen bij Ajax, zo liet hij via zijn zaakwaarnemer weten.

Henk ten Cate speelt een belangrijke rol in zijn ontwikkeling, benadrukt Babel. "Hij geeft ons veel vertrouwen en dat is voor jonge spelers enorm belangrijk. Ik durf hierdoor iets meer risico in mijn spel te leggen." Ook de rol van Jaap Stam moet volgens Babel niet onderschat worden. "Je merkt aan alles dat hij veel meegemaakt heeft. Door zijn ervaring weet hij hoe hij jonge spelers het beste kan coachen. Hij weet natuurlijk precies wat verdedigers niet prettig vinden en daar kan ik mijn voordeel mee doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen