Heynckes boos over blessure Polanski

16 oktober 2006, 10:56

Borussia Mönchengladbach kan de komende weken geen beroep doen op Eugen Polanski. De jeugdinternational raakte vrijdag tijdens de training geblesseerd en heeft een scheurtje opgelopen in een beenspier. Dat is, volgens Gladbach-trainer Jupp Heynckes, een gevolg van het feit dat er roofbouw op zijn middenvelder gepleegd wordt.

"Dit is nu typisch zo'n blessure die veroorzaakt wordt door oververmoeidheid", zegt de Duitse oefenmeester in Kicker over de spierscheuring van zijn pupil. Volgens Heynckes is er de laatste weken geen rekening gehouden met de fysieke mogelijkheden van Polanski. "Die jongen heeft, door zijn optredens met Jong Duitsland, de afgelopen weken vrijwel aan één stuk door wedstrijden moeten spelen. Hij heeft geen rust kunnen nemen en daar betaalt hij nu de tol voor."

De uitlatingen van Heynckes staat niet op zich. Vorige week liet ook Ajax-trainer Henk ten Cate zich kritisch uit over het drukke programma dat zijn jonge spelers af moeten werken, mede door alle verplichtingen met de nationale jeugdteams.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen