Woede in Dortmund over ingetrokken strafschop

25 oktober 2006, 10:40

Vooraf leek een nederlaag in de bekerwedstrijd tegen Hannover 96 wel eens fataal te kunnen zijn voor Borussia Dortmund-trainer Bert van Marwijk, maar na afloop van het (verloren) duel ging de aandacht niet uit naar de oefenmeester. Iedereen praatte over een incident vlak voor tijd, toen scheidsrechter Brych een strafschop leek te geven aan de thuisploeg.

De leidsman wees naar de stip na een overtreding van Arnold Bruggink op Dede, maar trok deze beslissing even later, na overleg met zijn assistent, in. Hij gaf Dede vervolgens, tot woede van Van Marwijk, een gele kaart voor een Schwalbe. Hierdoor bleef het 0-0, waarna Hannover 96, dat met een man meer speelde na rood voor Dortmund-doelman Weidenfeller, in verlenging alsnog toesloeg en met 0-1 won.

Van Marwijk is des duivels over de ingetrokken strafschop. "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt", briest hij. "De scheidsrechter stond zeven, acht meter verwijderd van de plaats waar Dede neergehaald werd. Hij zag het, hij floot en wees naar de stip. Zo'n beslissing kan je toch nooit terugnemen na overleg met een assistent, die nota bene minder goed zicht had op de situatie dan de scheidsrechter", aldus de voormalig oefenmeester van Feyenoord en Fortuna Sittard.

Hannover-trainer Dieter Hecking hield zich, verstandig als hij is, op de vlakte. "Ik zat zestig meter verwijderd van de plek waar Dede naar de grond ging. Vraag mij dus alsjeblieft niet of het een strafschop was. Maar goed, ik ben natuurlijk gelukkig dat er geen strafschop gegeven is", zegt hij grijnzend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen