Ten Cate: "Hopelijk zijn we na twee duels al door"

2 november 2006, 13:41

Met de thuiswedstrijd tegen Austria Wien begint voor Ajax vanavond het UEFA Cup-toernooi. De Amsterdammers stuiten in de groepsfase van het toernooi verder nog op Sparta Praag, Zulte-Waregem en Espanyol en hopen de boel zo snel mogelijk te beslissen. "Ik hoop dat we ons na twee wedstrijden hebben gekwalificeerd. Dat zal heel veel rust geven en bovendien kan ik dan jongere spelers laten spelen", aldus trainer Henk ten Cate.

Austria Wien is op papier misschien wel de zwakste tegenstander van Ajax. De ploeg is regerend landskampioen, maar is momenteel geen schim meer van het elftal dat vorig seizoen de Oostenrijkse competitie domineerde. Het halve elftal is vertrokken en dat heeft zijn uitwerking niet gemist. In de competitie draait Austria erg slecht en ook in de UEFA Cup kende de ploeg een valse start. In eigen stadion bleek Austria veel te zwak voor het bescheiden Zulte-Waregem (1-4). 

Henk ten Cate

Henk ten Cate

Ten Cate heeft zijn strijdplan al klaar. "Wij zullen spelen zoals we normaal spelen. Austria Wien speelt een 4-3-3 systeem dat nog het meeste lijkt op een 4-5-1. Dan moet je als tegenstander zo breed mogelijk gaan aanvallen en zorgen dat er veel ballen vanaf de flanken komen", legt hij uit.

Ajax zal overigens aantreden zonder Olaf Lindenbergh en George Ogararu. Beide spelers zijn door Ten Cate buiten de selectie gelaten. "Dat zijn de minst leuke beslissingen die je als trainer moet nemen.Normaal gesproken heb ik twee verdedigers, twee middenvelders, twee aanvallers en een keeper op de bank. Voor morgen denk ik dat ik aan een verdediger genoeg heb. Daarom heb ik een extra aanvaller erbij", legt hij de absentie van het duo uit. 

In plaats van Lindenbergh en Ogararu maken middenvelder Jan Vertonghen en aanvaller Edgar Manucharyan deel uit van de selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen