Timmer: "Feyenoord topclub, AZ nog niet"

20 november 2006, 10:00

Het is pas vier weken geleden dat Feyenoord, na de 0-4 tegen Ajax, in een sportieve crisis leek te zijn beland waarvan het einde nog lang niet in zicht was. De top-vijf was ver weg, een plaats in de top-negen leek zelfs nog een lastig verhaal te worden. Nu, vijf duels later, is de situatie alweer compleet anders. Na de zege op AZ staat Feyenoord knap vierde, niet ver achter AZ en Ajax. "Best knap hoe we opgekrabbeld zijn", zegt doelman Henk Timmer tegen FCUpdate.nl.

Twente-thuis, Roda-uit, Vitesse-thuis, Willem II-uit en AZ-thuis. Het is niet bepaald de meest gemakkelijke serie, die Feyenoord achter de rug heeft. Zeker na de blamage tegen Ajax had ongetwijfeld niemand gedacht dat Feyenoord uit deze serie de maximale score van vijftien punten zou halen. Toch is het zo. Het was vrijwel iedere wedstrijd tot de laatste minuut spannend, maar Feyenoord knokte zich wekelijks naar de overwinning.

"Het is best knap hoe we opgekrabbeld zijn", vindt Timmer. "Het is hier heel hectisch geweest, dat weet iedereen. Ik wil dan ook een compliment geven aan Erwin Koeman. Hij is heel rustig gebleven in deze moeilijke tijd."

Na vijf zeges op rij waakt Timmer voor teveel optimisme. "We zijn niet in de positie om te gaan zweven, voor ons blijft ieder duel een finale. We zijn niet een ploeg die zomaar een tegenstander kan wegtikken, we moeten elke keer vol aan de bak."

"De nederlaag tegen RKC in het bekertoernooi is misschien wel goed geweest", gaat Lucius verder. "Misschien heeft die wedstrijd ons er op gewezen dat we geen moment mogen verslappen. Als wij verslappen, tegen welke tegenstander dan ook, dan winnen we niet. Hoe ver we nu kunnen komen? Geen idee. Tot nu toe in ieder geval een heel eind."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen