Southgate kwaad op Cristiano Ronaldo

Koen Freriks
3 december 2006, 15:43

Middlesbrough-manager Gareth Southgate (foto) was na afloop van het duel tegen Manchester United woedend op Cristiano Ronaldo. De oefenmeester vindt de Portugees een "notoire duikelaar". Manchester won het uitduel met 1-2.

De coach van Middlesbrough is boos over een moment uit de negentiende minuut. Toen kreeg United een strafschap nadat doelman Mark Schwarzer Ronaldo zou hebben aangeraakt. Op de TV-beelden bleek echter dat de aanvaller een schwalbe maakte. Southgate: "We konden het eigenlijk ook verwachten. Hij heeft immers een geschiedenis met duikelacties. Schwarzer deed alles om uit de weg te gaan, maar Ronaldo moest er natuurlijk weer overheen vallen."

De oefenmeester gaat verder: "Ik vind het zonde dat wedstrijden op een dergelijke onsportieve wijze beslist worden. Met zijn duikelingen verpest Ronaldo de wedstrijd. Hij deed het later nog een keer na een duel met George Boateng en kreeg ook daar een vrije trap voor. Hij maakt zich hier niet populair mee."

Manchester United-trainer Alex Ferguson is het echter niet eens met zijn collega. "Southgate probeert het te ontkennen, maar het was gewoon een terechte pingel. Als Ronaldo langs Schwarzer was gegaan, had hij zeker gescoord. Het was zeker een penalty."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen