Barça en Real ontkennen relatie met verdachte arts

Ger
7 december 2006, 20:14

FC Barcelona en Real Madrid hebben de beweringen uit Le Monde tegengesproken. De Franse krant stelde dat de betreffende Spaanse clubs zaken hebben gedaan met de omstreden dopingarts Eufemiano Fuentes.

Le Monde baseert het artikel op betrouwbare documenten van medici. Fuentes is in Spanje het middelpunt van een grootscheeps dopingschandaal, het onderzoek ernaar staat bekend onder de naam Operacion Puerto. Naast Barcelona en Real Madrid noemde de krant ook Valencia en Betis Sevilla in relatie tot Fuentes.

"Barcelona ontkent de informatie gepubliceerd door Le Monde", meldde de club op de website. "Barcelona sluit niet uit juridische stappen te ondernemen om haar belangen te verdedigen." Ook Real Madrid voelt zich onheus bejegend en overweegt een gang naar de rechtbank. De club meldt dat het in de 104-jarige geschiedenis altijd heeft gehandeld in de geest van fairplay.

De Braziliaan Ronaldo, een van de sterspelers van De Koninklijke, zei dat de spelers van Real "niets gebruiken om hun fysieke conditie te verbeteren. Wij zijn beschikbaar voor alle mogelijke controles." Ook bij Betis en Valencia werd elke betrekking met de van illegale bloedtransfusies verdachte arts luid ontkend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen