Van Gaal: "Ajax heeft de betere spelers"

Koen Freriks
4 mei 2007, 16:29   Bijgewerkt: 4 mei 2007, 16:43

AZ-trainer Louis van Gaal vindt de spelers van Ajax individueel beter dan zijn eigen. Deze conclusie maakte de oefenmeester tijdens de wekelijkse persconferentie bij de Alkmaarse club. Wel heeft de veelbesproken coach alle vertrouwen in een goede afloop van de bekerfinale op zondag, die tussen AZ en Ajax zal gaan. "Als wij allemaal goed in vorm zijn, kunnen wij van iedere tegenstander winnen."

"Ajax is individueel sterker, maar dat is geen garantie dat je dan ook wint", zo vond Van Gaal. De Amsterdamse club beschikt volgens de voormalig trainer van Ajax over meer ervaren spelers. "Ajax heeft meerdere spelers die al een finale hebben gespeeld.. Maar mijn selectie heeft dit seizoen ook al redelijk wat ervaring opgedaan in de UEFA Cup. We hebben gewonnen van Sevilla, de Turkse kampioen Fenerbahçe en van de Zwitserse kampioen Grasshoppers."

Van Gaal gaf zijn spelers op maandag en dinsdag rust om de drie daaropvolgende dagen zijn spelers individueel te spreken. "Want dat lukt niet op één dag. Verder heb ik de groep deze week conditionele prikkels gegeven. Daar is namelijk straks tijdens de play-offs geen tijd meer voor." 

Vrijdag werkte de Alkmaarse selectie een besloten training af, die volgens Van Gaal beroerd verliep. "Het was slecht. Maar dat was ook het geval bij de training voor het bekerduel tegen NAC Breda. En toen wonnen we juist met 6-0 en speelden we fantastisch. Dus ik weet niet wat dat zegt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen