Kalou stap dichter bij Nederlandse nationaliteit

9 december 2005, 12:48

De kans dat Salomon Kalou als Nederlander mee kan naar het WK, is aanzienlijk gegroeid.  De rechter bepaalde vrijdag dat minister Rita Verdonk de zaak opnieuw moet bekijken en dat Kalou ten onrechte nog geen Nederlands paspoort gekregen heeft. De minister van vreemdelingenzaken en integratie moet nu binnen zes weken besluiten of Kalou alsnog de Nederlandse nationaliteit krijgt. 

Verdonk wees tot tweemaal toe een verzoek van Kalou om de Nederlandse nationaliteit te krijgen af. Via de rechter probeert de geboren Ivoriaan inmiddels toch zijn gelijk te krijgen, waarbij hij geholpen wordt door bondscoach Marco van Basten. De oefenmeester liet onder ede weten dat hij, mits Kalou de Nederlandse nationaliteit krijgt, de aanvaller van Feyenoord absoluut op zal nemen in zijn selectie voor het WK.

Verdonk zal nu binnen twee weken een definitief besluit moeten nemen in de zaak-Kalou. Bondscoach Marco van Basten toonde zich in ieder geval verheugd met de uitkomst van de rechtzaak. "Ik ben blij voor Salomon dat hij zijn wens om voor het Nederlands elftal te spelen in vervulling kan laten gaan. Ik hoop dat ik hem begin maart, wanneer we de eerstvolgende oefeninterland spelen, al bij de groep kan hebben. Dan kan ook Salomon zich optimaal voorbereiden op het WK", schrijft hij op de website van de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen