Heerenveen overwintert na zenuwslopend duel

14 december 2005, 22:34

Voor het tweede seizoen op rij heeft SC Heerenveen de groepsfase van de UEFA Cup weten te overleven. De Friezen worstelden negentig minuten lang met Levski Sofia, maar invaller Hanssen bezorgde het team van Gertjan Verbeek in de slotminuut alsnog een 2-1 zege. Omdat Olympique Marseille in Frankrijk met dezelfde cijfers van Dinamo Boekarest won, gaan de Friezen vrijdag in Nyon in de koker bij de loting voor de derde ronde.

Vooraf was het uitgangspunt voor Heerenveen duidelijk: de Friezen moesten winnen van Levski Sofia en bovendien mocht Dinamo Boekarest in Frankrijk niet winnen van Olympique Marseille. Na 45 minuten leek de helft van deze opdracht al volbracht. Marseille deed haar sportieve plicht uitstekend, want bij rust stonden de Fransen al met 2-0 voor. Daarover hoefde Heerenveen zich dus geen zorgen meer te maken, maar de ploeg had haar handen meer dan vol aan het stugge Levski Sofia.

Na rust leek de Friese droom in duigen te vallen. Uit een perfect uitgevoerde counter scoorde Levski Sofia de 0-1, waarna Heerenveen dus nog minimaal twee keer moest scoren om Europees te overleven. Heerenveen leek geklopt, maar Samaras dacht daar anders over. De bij vlagen briljante aanvaller schoot de bal luttele momenten na de openingstreffer prompt in de kruising achter Levski-doelman Petkov: 1-1. Het Abe Lenstra Stadion trilde op haar grondvesten en plotseling was de thuisploeg opnieuw slechts één doelpunt verwijderd van Europese overwintering.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen