Keane zet loopbaan voort bij Celtic

15 december 2005, 14:05

Roy Keane heeft een contract getekend bij Celtic. Eerder vandaag werd al duidelijk dat de Ierse middenvelder in onderhandeling was met de Schotse club, maar inmiddels is de overeenkomst in kannen en kruiken. Keane heeft een contract tot medio 2007 getekend bij the Bhoys, de club waar hij als kleine jongen altijd fan van was.

De 34-jarige Keane stapte vorige maand op bij Manchester United en had vervolgens de clubs voor het uitkiezen. Onder meer Real Madrid, Bolton Wanderers en Everton toonden interesse in de middenvelder, maar Celtic was uiteindelijk het meest slagvaardig. De Schotse club heeft Keane een weeksalaris van bijna 60.000 euro geboden, waarvan een deel uit eigen zak betaald wordt door grootaandeelhouder Dermot Desmond.

Celtic heeft voor 14.30 uur Nederlandse tijd een persconferentie ingelast, waar Keane officieel gepresenteerd zal worden. De Ierse middenvelder speelde al sinds de zomer van 1993 voor Manchester United, nadat hij bij Nottingham Forest was doorgebroken in het Engelse voetbal. Bij Manchester groeide Keane in sneltreinvaart uit tot een ware cultheld. Vorige maand stapte hij op, na een ruzie met manager Alex Ferguson.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen