Van Gaal: "AZ krijgt het lastig met Betis"

Ger
16 december 2005, 15:39

Met Betis Sevilla stuit AZ volgens Louis van Gaal in de derde ronde van de UEFA Cup op een lastige tegenstander. "Ik denk dat het een zware loting is. Ik vind de Spaanse competitie de sterkste van Europa", aldus de AZ-trainer.  

De slechte prestaties van Betis in de Spaanse competitie interesseren Van Gaal niet. "Betis is een grote club met een groot verleden en het zegt me helemaal niets dat ze nu onderaan staan in de Primera Division. In Spanje kan de onderste van de bovenste winnen. Fysiek, mentaal en tactisch-technisch is het allemaal prima voor elkaar daar." 

Van Gaal kent Betis uit zijn periode als trainer van Barcelona. "We hadden het daar vaak lastig", weet hij zich te herinneren. "Het is denk ik wel een voordeel voor ons dat we eerst uitspelen. Een eventueel verlies kunnen we hier in De Hout dan nog goedmaken en hier in Alkmaar hebben we Europees nog nooit verloren. Ook heb je in een tweede wedstrijd dan thuisvoordeel bij een eventuele verlenging. Het is prettig wanneer je dan de steun van de supporters hebt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen