KNVB schept duidelijkheid over selectie Jong Ajax

19 december 2005, 14:17

Voor zowel Ajax als Jong Ajax staat deze week een wedstrijd uit de Gatorade Cup op het programma. De ploeg van trainer Danny Blind speelt donderdag tegen FC Eindhoven, terwijl de jonge Ajacieden het dinsdag opnemen tegen Helmond Sport. Om onduidelijkheid te vermijden, heeft de KNVB de regels omtrend de reserveteams nogmaals naar buiten gebracht.

De belangrijkste regel is dat het voor spelers niet mogelijk is om deze week voor zowel Ajax als Jong Ajax uit te komen. Beide teams mogen in de derde ronde van de Gatorade Cup niet gebruik maken van dezelfde spelers.

Daarnaast mogen spelers, die gedurende het seizoen 2005/'06 eenmaal in een wedstrijd van het eerste elftal van een club voor het toernooi om de Gatorade Cup zijn uitgekomen, niet meer deelnemen aan wedstrijden van het beloftenelftal voor hetzelfde toernooi. Dit houdt in dat spelers die donderdag namens Ajax in actie komen tegen Eindhoven, in de volgende ronde niet meer mogen uitkomen voor Jong Ajax.

Om de selectie van Jong Ajax daadwerkelijk jong te houden, gelden voor de Gatorade Cup bovendien dezelfde regels als voor de beloftencompetitie. Op grond van de reglementen mogen maximaal vier dispensatieveldspelers en één doelman ouder dan 23 jaar (geboren vóór 1 januari 1983) opgenomen worden in de selectie voor een te spelen wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen