Berg: "Scoren tegen grote clubs extra prettig"

Ger
26 november 2007, 07:30   Bijgewerkt: 3 april 2008, 10:05

Hoewel de Nederlandse taal voor Marcus Berg nog veel geheimen kent, had de Zweed geen moeite om Ron Jans na de wedstrijd tegen Feyenoord te verstaan. De tevreden trainer van FC Groningen drukte de matchwinner in de catacomben van de Euroborg de hand en sprak een welgemeend "gefeliciteerd jongen". Alleen al door de lach van Jans wist Berg: "He gave me congratulations."

De 21-jarige Berg beleefde zondag tegen Feyenoord een welhaast perfecte invalbeurt. De aanvaller kwam in de 71e minuut binnen de lijnen en schoot FC Groningen slechts twee minuten later naast Feyenoord: 1-1. "Het was mijn eerste balcontact. Rasmus (Lindgren, red.) gaf een goede pass en daarna was het eigenlijk niet eens zo lastig om te scoren", zegt Berg tegen FCUpdate.nl.

Het waren bovendien de eerste doelpunten van Berg in de Euroborg. "Ik ben blij dat ik eindelijk voor eigen publiek trefzeker was. Sinds mijn komst naar Groningen was dat helaas nog niet voorgekomen. Mijn eerdere vier treffers voor de club vielen allemaal in uitwedstrijden. Dat is ook waardevol, maar liever vier ik het feestje in eigen stadion."

Opvallend is dat de aanvaller zijn treffers lijkt te bewaren voor de Nederlandse topclubs. Eerder dit seizoen scoorde hij ook al twee keer tegen Ajax in de ArenA en liet hij op bezoek bij AZ één doelpunt noteren. "Ik heb er geen verklaring voor", aldus de Zweed. "Ik wil altijd scoren, maar tegen een grote club is het wel extra prettig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen