De Zeeuw: "Klinkt goed, AZ Europees recordhouder"

30 november 2007, 11:11   Bijgewerkt: 31 december 2008, 16:27

In de afgelopen dertig jaar kwamen teams als FC Barcelona, Inter, Werder Bremen, Fenerbahçe en Glasgow Rangers naar Alkmaar. Maar al deze teams hadden één ding gemeen: ze verlieten Alkmaar zonder overwinning. Want in Europees verband is AZ in eigen huis niet te verslaan. De ploeg is sinds donderdag zelfs Europees recordhouder, met een serie van 32 thuisduels zonder nederlaag.

Het oude record was in handen van Ipswich Town, dat eerder 31 opeenvolgende Europese thuisduels ongeslagen bleef. Door het gelijkspel tegen FC Paços de Ferreira (0-0) evenaarde AZ dit record al, de zege op Larissa (1-0) betekende dat AZ nu alleen aan kop staat in de Europese recordboeken. En dat is best iets waar men in Alkmaar trots op mag zijn, vindt ook Demy de Zeeuw.

Panagiotis Katsiaros en Graziano Pelle.

Panagiotis Katsiaros en Graziano Pelle.

"In aanloop naar de wedstrijd tegen Larissa heeft de trainer ook aangehaald dat we, als we niet zouden verliezen, deel uit zouden maken van een mooi stukje clubhistorie. Of wij daar als spelers ook mee bezig waren? Nou, we wilden gewoon winnen, dat was het belangrijkste. Dat record is een geweldige bonus. Het klinkt toch erg goed, AZ Europees recordhouder."

Als het aan De Zeeuw ligt, is de ongeslagen serie van AZ nog lang niet te einde. "Ik weet niet of er bepaalde teams nu bezig zijn om eenzelfde reeks neer te zetten, maar het is in ieder geval een goed idee om onze eigen serie nog even door te trekken. Om te beginnen volgende maand, tegen Everton", lacht hij..

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen