Oranje kan fluiten naar Hiddink

8 december 2007, 09:28   Bijgewerkt: 8 december 2007, 11:03

Guus Hiddink wordt niet de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. In diverse polls werd de succesvolle coach genoemd als mogelijke opvolger van Marco van Basten, maar in De Telegraaf wijst hij deze speculaties van de hand. Hiddink wil in Rusland blijven en heeft geen trek in een terugkeer naar de KNVB.

"Ik ben niet als kandidaat beschikbaar om Marco van Basten als bondscoach op te volgen. De afgelopen dagen zag ik mijn naam opdoemen in allerlei polls, maar dat is allemaal niet relevant, omdat ik tot 2010 een contract bij de Russische voetbalbond heb. En ik ben van plan dat uit te dienen", is de duidelijke taal van de Varssevelder, die tussen 1994 en 1998 al bondscoach van Oranje was.

Hiddink snapt wel waar de geruchten vandaan komen: "Er is blijkbaar een misverstand ontstaan over het feit dat ik die verbintenis formeel nog niet getekend heb. Dat is formeel juist, alleen heeft dat met wat juridische zaken tussen Rusland en Nederland te maken. Inmiddels zijn we mondeling akkoord en dat is voor mij genoeg. Heb je eenmaal als volwassen mensen elkaar de hand geschud, dan hoef je over een schriftelijk akkoord niet wakker te liggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen