Van Basten: "Volgend jaar naar een club logische stap"

Ger
10 december 2007, 00:17   Bijgewerkt: 10 december 2007, 01:07

Marco van Basten staat na zijn aanstaande vertrek bij het Nederlands elftal open voor het trainerschap bij een club. De 43-jarige oefenmeester zet de komende periode zijn toekomstplannen op een rijtje. "Ajax is een mogelijkheid", geeft de voormalige aanvaller toe.

Van Basten Van t Schip

Van Basten Van t Schip

"Het is heel prettig bij het Nederlands elftal, alleen is het waarschijnlijk niet te vergelijken met het werken bij een club. Dat is denk ik op zich ook boeiend. Het zou op zich een logische stap zijn voor het volgende jaar", laat Van Basten weten. "Ajax is een mogelijkheid, maar ik heb nog met niemand gesproken. Vandaar dat het ook een hele onafhankelijke keuze is geweest om komende zomer te stoppen bij Oranje."

De Utrechter stelt zich de afgelopen maanden te hebben gestoord aan de negatieve reacties van de Oranje-fans, die hun onvrede uitten over het matige spel van de Nederlandse ploeg. "Ik ben ik wel wat teleurgesteld omdat er regelmatig toch heel onfatsoenlijk wordt gereageerd. Ik wil het zo goed mogelijk doen en probeer mijn keuzes uit te leggen, maar sommige mensen willen het niet begrijpen. Ik vind het prima als mensen een mening hebben, maar dat moet wel met fatsoen gebeuren. Dat is af en toe ver te zoeken."

Marco van Basten Henk Kesler

Marco van Basten Henk Kesler

"Dat wij uiteindelijk nog een heel belangrijk toernooi hebben te spelen, is ook geen probleem. De sfeer met de spelers en in de groep zelf is gewoon heel goed. Het contract loopt pas af in juli, dus wij willen met deze jongens een heel mooi EK meemaken. Ik zie niet in welke problemen op de loer zouden kunnen liggen", besluit de bondscoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen