Engelsen richten zich nu op Capello

11 december 2007, 09:46

Nu er een streep gezet kan worden door de naam van Jose Mourinho, lijkt de kans steeds groter te worden dat Fabio Capello de nieuwe bondscoach van Engeland wordt. De Italiaan gaf eerder al aan wel oren te hebben naar de functie en staat volgens diverse Engelse media nu bovenaan het verlanglijstje van de FA.

Eind november, amper twee weken na het gedwongen vertrek van Steve McClaren, liet Capello al weten dolgraag in dienst te treden bij de Engelse voetbalbond. "Het zou eens iets heel anders zijn, omdat je natuurlijk niet dagelijks met je spelers kan werken. Daarom zou ik het een heel moeilijke, maar zeer interessante uitdaging vinden om bondscoach van Engeland te worden", zei de 61-jarige Italiaan destijds in het Engelse televisieprogramma Football Focus.

Vorige week werd duidelijk dat Capello op de shortlist van kandidaat-bondscoaches stond, die de FA samengesteld had. Op dat moment was Mourinho echter nog topfavoriet, maar de Portugees liet maandag weten geen interesse te hebben in de functie. "Na diep en serieus nagedacht te hebben, heb ik besloten mezelf uit te sluiten voor de post van bondscoach in Engeland", meldde hij.

Volgens diverse Engelse media heeft de FA haar aandacht nu direct verlegd naar Capello, de man die in het verleden vele prijzen pakte met onder meer Real Madrid, AC Milan, AS Roma en Juventus. Vorig seizoen leidde hij Real Madrid nog naar de titel, maar desondans besloot de Spaanse club om hem te ontslaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen