PSV dankt Europese miljoenen aan Ajax

Ger
12 december 2007, 09:43

PSV is ondanks de matige prestaties toch één van de grootverdieners in de Champions League. De Eindhovense formatie heeft dit seizoen al bijna 30 miljoen euro geïncasseerd. Een groot deel van dat bedrag is te danken aan Ajax.

"Toen Ajax de voorronde van de Champions League speelde, zei men in Amsterdam dat het niet de wedstrijd van het seizoen was", aldus commercieel directeur Marcel van den Bunder in het AD. "Toen heb ik meteen gezegd: voor ons wel. Dat Ajax werd uitgeschakeld bezorgde PSV ongeveer tien miljoen euro extra."

De Champions League-deelnemers ontvangen twintig miljoen voor de televisierechten. Na de uitschakeling van Ajax in de voorronde, hoefde PSV het geld niet met de Amsterdammers te delen. De landskampioen heeft verder tien miljoen euro mogen bijschrijven aan de startbonus, winstpremies en wedstrijdrecetten.

Overigens ziet Van den Bunder ook voordelen aan een UEFA Cup-deelname van PSV. "Ik zit hier een beetje dubbel in. Financieel en sportief gezien is de Champions League het hoogst haalbare, dus daar moet je altijd voor gaan. Maar als je de UEFA Cup zou winnen, geeft dat op langere termijn een enorme naamsbekendheid. Daar weten ze bij Feyenoord alles van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen