De Jonge baalt van KNVB: "Voetbal wordt wintersport"

18 december 2007, 10:02   Bijgewerkt: 18 december 2007, 10:11

Jan de Jonge is absoluut niet blij met de beslissing van de KNVB om de Eredivisie volgend seizoen pas in het laatste weekend van augustus te laten beginnen. De bond heeft de start van de competitie twee weken naar achteren geschoven, omdat veel spelers uit de Eredivisie half augustus actief zijn op de Olympische Spelen.

De Jonge, coach van De Graafschap, begrijpt hier helemaal niets van. "Het is een gigantisch probleem, want misschien ben je eind april al klaar met voetballen. Het is echt ongelooflijk. Ik vind het helemaal niks. Zo wordt voetbal een wintersport, kunnen we beter allemaal hallen gaan bouwen", moppert hij in de Gelderlander.

De laatste competitieduel van De Graafschap staat dit seizoen gepland voor 19 april. Als de ploeg veertiende of vijftiende wordt, hoeven er vervolgens geen play-offs gespeeld te worden en duurt het liefst negentien weken voordat de eerste 'echte' wedstrijd van het nieuwe seizoen weer op het programma staat. "We moeten nog even goed nadenken over hoe we daar mee omgaan. Misschien dat we de spelers twee of drie weken vrij geven en dan nog vier tot vijf weken doortrainen."

"Nee, we zullen de spelers geen zes weken vakantie geven. Welke werkgever geeft zijn werknemers nu zes weken vakantie? Dat kan niet bij ons; je hebt te maken met een team en met de fysieke gesteldheid van spelers. Want voetballers, de goede daargelaten, hebben niet de discipline om na zes weken vakantie in een prima conditie bij de club terug te keren", besluit De Jonge.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen