Braafheid acht zichzelf nog niet klaar voor Oranje

20 december 2007, 09:10   Bijgewerkt: 20 december 2007, 09:16

Door zijn sterke spel in het hart van de FC Twente-defensie wordt de roep steeds luider om Edson Braafheid eens een kans te geven in het Nederlands elftal. Veel kenners zien in de 24-jarige Surinamer een international in de dop, maar Braafheid zelf houdt die boot voorlopig nog even af. "Ik ben daar helemaal niet mee bezig."

"Natuurlijk zou het fantastisch zijn om voor Oranje uit te komen", zegt de linksbenige centrale verdediger in het AD. "Spelen met wereldtoppers, dat wil iedere voetballer. Ik zou ook best de concurrentie aandurven, maar ik wil ook realistisch blijven. Daar heb ik genoeg zelfkritiek voor. Ik vind van mezelf dat ik nog stappen moet maken, vooral als het op details aankomt. En die zijn in het voetbal beslissend. Ik ben ook helemaal niet met Oranje bezig, ik focus me op FC Twente en mijn eigen ontwikkeling."

Oranje of niet, feit is wel dat Braafheid brandt van de ambitie. "Als kind droomde ik al van mooie clubs in landen als Engeland, Spanje of Frankrijk, het zou prachtig zijn om daar ooit te spelen. Het is echter logischer om eerst voor een Nederlandse topclub uit te komen, maar het zou ook niet erg zijn om nog een paar jaartjes in Enschede te blijven. FC Twente kan me naar mijn top brengen, daar ben ik van overtuigd", zegt de verdediger, die een jaar geleden overkwam van FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen