Spits Amoroso bijna rond met AC Milan

12 januari 2006, 11:16

AC Milan heeft haar gewenste opvolger voor Christian Vieri bijna binnen. De 31-jarige Marcio Amoroso is inmiddels op weg naar Milaan en zal vermoedelijk nog deze week een contract tekenen bij de rood-zwarten. De Braziliaan staat op dit moment nog onder contract bij São Paulo, de club waarmee hij eind vorig jaar de wereldbeker veroverde.

De 31-jarige Amoroso maakte in Italië vooral naam als speler van Udinese. In dienst van de ploeg uit Udine maakte Amoroso 39 treffers in 86 wedstrijden. Na een enigszins mislukt avontuur bij Parma vertrok de spits in de zomer van 2001 naar Borussia Dortmund en in Duitsland leefde hij weer helemaal op. In zijn eerste seizoen maakte de Braziliaan direct achttien competitietreffers. Hij leidde de Duitse ploeg bovendien naar de finale van de UEFA Cup, die met 3-2 werd verloren van Feyenoord.

Na drie seizoenen in Duitsland vertrok Amoroso medio 2004 via het Spaanse Malaga naar zijn geboorteland Brazilië. Met São Paulo vierde Amoroso grote successen, waaronder het winnen van de wereldbeker. Amoroso scoorde twee keer in de halve finale en leverde in de finale tegen Liverpool de assist voor het winnende doelpunt.

Amoroso, die in 2002 nog deel uitmaakte van de WK-selectie van Brazilië, zal naar alle waarschijnlijkheid nog deze week zijn handtekening zetten onder een meerjarige verbintenis in Milaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen