Vroege rode kaart deert AZ niet

18 januari 2006, 21:52

Zelfs met tien man blijft AZ stug haar wedstrijdjes winnen. De ploeg van trainer Louis van Gaal speelde tegen ADO Den Haag ruim 85 minuten met een man minder na een rode kaart voor Barry Opdam, maar won desondanks met duidelijke cijfers van de Hofstedelingen. Denny Landzaat zette de thuisploeg nog voor de rode kaart van Opdam op voorsprong en verdubbelde de score door in de tweede helft een strafschop te verzilveren. Invaller Ikedia zorgde zelfs nog voor 3-0, voordat ADO via Roy Stroeve iets terug kon doen.

Fans die iets te laat in de Alkmaarderhout arriveerden, moesten zich bij het betreden van het stadion even achter hun oren krabben. Het duel tussen AZ en ADO Den Haag was immers koud vijf minuten oud toen er al een doelpunt en een rode kaart gevallen was. Eerst zorgde Landzaat, na een fraaie voorbereidende actie van Shota Arveladze, voor vreugde in de Hout door de 1-0 achter ADO-doelman De Vries te werken. Nog geen zestig seconden later was die vreugde echter weer weg. Centrumverdediger Barry Opdam haalde de doorgebroken Joonas Kolkka neer en kreeg van arbiter Bossen een directe rode kaart.

Pas na een half uur slaagde ADO er in om echt gevaarlijk te worden. Stroeve en Rankovic waren dichtbij een treffer, maar AZ-doelman Timmer liet zich niet verrassen. Na deze twee Haagse kansen had AZ-trainer Van Gaal genoeg gezien. De oefenmeester stuurde Demy de Zeeuw het veld in en posteerde hem naast Molhoek op het Alkmaarse middenveld. Aanvaller Huysegems moet het veld ruimen, waardoor 'nummer tien' Perez doorschoof naar de linkerkant van de aanval.

ADO legde zich echter nog niet neer bij een nederlaag en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Verdediger Saavedra raakte met een kopbal de lat, terwijl ook Roy Stroeve en Michael Mols voor gevaar zorgden voor het doel van Henk Timmer. De verdediging van de Alkmaarders bleef echter fier overeind en net zoals eerder in de tweede helft viel het doelpunt uiteindelijk aan de andere kant. Invaller Ikedia kon na een scherpe counter vrij doorlopen naar ADO-doelman De Vries en faalde niet. Pas in de blessuretijd wist ADO de Alkmaarse defensie eindelijk te kloppen, maar de treffer van Stroeve kwam veel te laat om AZ aan het wankelen te brengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen