'Het management van Bergwijn heeft aangegeven open te staan voor een transfer'

15 mei 2024, 13:56
Foto: © Imago

De kans is aanwezig dat Steven Bergwijn volgend seizoen geen onderdeel meer uitmaakt van de selectie van Ajax. Het management van de speler zou hebben aangegeven open te staan voor een transfer.

Tijdens de AD Voetbalpodcast vertelt clubwatcher Johan Inan over de laatste ontwikkelingen rondom Ajax. "Wat ik wel weet is dat Steven Bergwijn een optie is om te verkopen. Hij heeft op dit moment nog een aardige marktwaarde. Een maand geleden heeft zijn management al aangegeven open te staan voor een stap, dan wel sportief naar de Bundesliga of de Premier League, dan wel financieel naar de zandbak." West Ham United zou wel geïnteresseerd zijn in de diensten van de linksbuiten, waar Ajax naar verluidt zo'n twintig miljoen euro voor vraagt.

Artikel gaat verder onder video

Volgens de journalist van het Algemeen Dagblad hebben de Amsterdammers nog wel alternatieven voor de plek van Bergwijn. "Daar heb je Mika Godts achter de hand. Ik denk dat Ajax dat wel overweegt. Daarnaast is er natuurlijk een elftal aan veelal buitenlandse spelers gekomen de afgelopen zomer. Die hebben lang niet allemaal voldaan. Die gaan niet allemaal in een keer weg: dat wordt gefaseerd verkopen."

Inan noemt enkele namen die waarschijnlijk afscheid gaan nemen van Ajax. "Je kunt er een paar wel uittekenen. Ik denk dat we Forbs volgend jaar niet meer in de ArenA zien en dat verwacht ik eerlijk gezegd bij Borna Sosa ook. Zo gaat Ajax proberen geld binnen te harken." De dolende Amsterdamse club zal ook proberen enkele waardevolle spelers aan de selectie toe te voegen. "Zelf zullen ze misschien een handvol spelers halen. Dat moeten dan wel direct voltreffers zijn. Je kunt het litteken niet meteen wegkrijgen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Miskoop vertrekt bij Ajax: Amsterdammers accepteren fors verlies van 40 procent

Transferspecialist Fabrizio Romano meldt dat Ajax dicht bij een akkoord is met Cruz Azul over een transfer.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Nou hop, verkopen deze jongen die voor Ajax veel te weinig gebracht heeft. Kijken hoeveel je voor hem kunt krijgen, zo weinig mogelijk (eventueel) erop toeleggen, mooie strik erom en weg.

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Verder alles goed met je ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Mooi, dag Steven.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Denk dat Ajax er ook voor open staat

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen