Bestuursraad Ajax grijpt in en voorkomt ternauwernood komst van Bert van Oostveen

13 mei 2024, 15:16
Foto: © Imago

Michael van Praag heeft Bert van Oostveen aangedragen als nieuwe algemeen directeur van Ajax, maar dit verzoek is afgewezen door de bestuursraad van de Amsterdamse club. Dat meldt Mike Verweij maandag in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. Van Oostveen staat er bij de bestuursraad niet goed op en zal daarom niet naar de Johan Cruijff ArenA komen.

Onlangs werd bekend dat Menno Geelen de komende periode als interim-algemeen directeur zal fungeren, maar Van Praag had een andere definitieve opvolger van Alex Kroes al in het vizier: "Van Praag liet er geen gras over groeien en heeft Van Oostveen aangedragen bij de bestuursraad, maar de bestuursraad heeft dat enorm hard getackeld. Dat gaat niet door, Van Oostveen wordt niet de nieuwe algemeen directeur van Ajax", zo onthult Verweij in de podcast van de ochtendkrant.

Artikel gaat verder onder video

"De vertegenwoordiger van 73 procent van de aandelen (bestuursraad, red.) ziet de komst van Van Oostveen niet zitten", vervolgt de journalist, die aangeeft dat Van Praag het zag zitten in Van Oostveen, die met de voorzitter van de raad van commissarissen samenwerkte in hun gezamenlijke tijd bij de KNVB.

"Van Praag wilde Van Oostveen, die het trouwens best aardig heeft gedaan bij de KNVB, heel graag hebben. Alleen het is weer iemand van buiten de club, die ook weer een hele lange tijd nodig heeft om zich in te werken", licht Verweij een mogelijk argument van de bestuursraad toe. "Ik denk ook niet dat dit een hele goede kandidaat is, eerlijk gezegd", zegt de journalist tot slot.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez: 'Opvallend en gek dat hij naar Ajax gaat, ik dacht echt dat hij karakter had'

Kenneth Perez is verrast. "Ik vind het wel opvallend dat je blijkbaar zó graag bij Ajax wil komen." 

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Michael van Praag moet nog meer vriendjes proberen naar voren te schuiven eerst al geelen

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

van Praag wil gewoon vertrouwelingen in de directie van Ajax hebben zodat hij steviger in het zadel zit. Gelukkig wordt het geen reünie. Opvallend is wel dat Eringa ook voordat hij bij Ajax in dienst trad bij de KNVB gewerkt heeft. Dus bij de KNVB zaten alleen maar Ajacieden.

Goku
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Waarom denk je dat het bij de KNVB ook zo zooitje is 😉😉

Storm
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Wat een kul.

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wat is kul, mijn grapje KC?

Copa
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik denk niet van Praag puur een eigen mannetje naar voren wilde schuiven, maar dat laat onverlet dat ik de beslissing van de raad een juiste beslissing vind. Wat de trainer betreft Je hoort en leest zo vaak dat een Nederlandse trainer beter zou zijn, maar dat die niet voor handen is. Als je er dan een vind dan is hij onervaren. Natuurlijk moet Ajax dat niet doen, maar de naam die ik nooit hoor is de naam van een zeer ervaren trainer van Nederlandse boden, te weten Ronald Koeman Hij is na het EK toch vrij? Hij hoeft nu nog niets te doen voor Ajax. Eventueel kan van het Schip de honneurs nog even waarnemen, welke posities beter ingevuld moeten worden

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen