Arne Slot doet zijn beklag en pleit voor een rigoureuze ingreep in de Eredivisie

12 mei 2024, 18:40
Foto: © Imago

Arne Slot vindt dat de play-offs voor Europees voetbal in de Eredivisie afgeschaft moet worden, zo heeft de trainer van Feyenoord zondag aangegeven op de persconferentie na afloop van de gewonnen wedstrijd op bezoek bij NEC (2-3). De trainer van de Rotterdammers kan de nacompetitie om promotie/degradatie wel waarderen, maar is geen liefhebber van de nacompetitie om Europees voetbal.


"Ik vind dat de play-offs voor Europees voetbal afgeschaft moeten worden", geeft Slot na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen NEC aan. "Als jij een heel seizoen lang speelt, moet gewoon de beste en de hoogst geklasseerde Europa ingaan", vindt de oefenmeester, die op het amusement voor de televisiekijker na weinig voordelen ziet in de play-offs: "Nu moeten deze clubs heel lang doorspelen, hebben ze amper vakantie... Dat is ook niet goed voor de coëfficiënten van het Nederlandse voetbal en doet ook geen recht aan de prestaties die er geleverd zijn."


Als het aan Slot ligt, wordt er door de Eredivisie en de KNVB een grote wijziging doorgevoerd wat betreft de play-offs. Alleen wat betreft de Europese play-offs, want de nacompetitie om promotie naar de Eredivisie vindt de oefenmeester van Feyenoord 'geweldig'. Een wijziging is er voor de play-offs om Europees voetbal van dit seizoen al wél doorgevoerd. De wedstrijden tussen de subtoppers uit de Eredivisie zullen niet meer over twee duels worden uitgesmeerd. De beslissing valt direct na een wedstrijd, zowel in de halve finale als in de finale.

Een wijziging van de opzet van de play-offs voor Europees voetbal zou kunnen betekenen dat meer clubs in de eindfase van de competitie nergens meer om zullen spelen. Op dit moment doen Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam nog volop mee om een ticket voor de UEFA Conference League, iets wat anders niet mogelijk was geweest.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Vaart wijst opvallende trainer aan voor Feyenoord

Rafael van der Vaart doet een opvallende trainersuggestie voor Feyenoord. "Misschien zeg ik iets geks en word ik uitgelachen." 

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Heeft gewoon 100% gelijk zoals vaker/altijd. Groot gemis voor de eredivisie. Beste Nederlandse trainer zeker op dit moment.

Storm
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Klagende Slot. Doet ie anders nooit…. De beste NL trainer wordt trouwens kampioen. Hallo Bosz, dag Slot.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Daarom wordt bosz ook gevraagd door een liverpool . Bosz wordt kampioen omdat psv het best geinversteerd heeft . Slot presteert met minder middelen

Oud keeper
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Zo is het.

Storm
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jochie...Bosz WIL helemaal niet (meer) naar het buitenland. Dat heeft ie zelf meermaals aangegeven. Je doet net alsof Bosz niet de kwaliteiten zou hebben om in Engeland te werken. Slaat nergens op wat je weer roept.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Arne, maak je niet meer druk om de Eredivisie. Richt je visie nu op je nieuwe werkomgeving waarvan het niveau hoger is, want daar wordt veel meer energie van je verwacht dan tot nu toe hier, wat dit seizoen een makkie was.

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Slot heeft hier in gewoon gelijk, en sommige kunnen dit niet zeggen omdat die de trainer is die de afgelopen 3 jaar de beste van NL was en omdat die bij Feyenoord traint. Jammer dat die Feyenoord weg gaat, maar zal als die de tijd krijgt bij Liverpool, het goed gaan doen

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens , hij zet ook direct de PL aan het denken , al is dit niet voor de eerste keer dat dit aangekaart word , maar is absoluut noodzakelijk.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Slot heeft gelijk. Moeten ze trouwens ook met promotie /degradatie doen

Joke Van Abkoude
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik ben t helemaal eens met Arne slot.en ik heb totaal geen verstand van.voetbal,maar wel van sport en training een oud atlete.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen