Zinderende slotronde in Bundesliga aanstaande na indrukwekkende comeback FC Köln

11 mei 2024, 19:31
Foto: © Imago

De laatste speelronde in de Bundesliga belooft er eentje te worden om je vingers bij af te likken. 1. FC Köln mag na een indrukwekkende comeback tegen directe concurrent Union Berlin nog altijd hopen op handhaving in de Bundesliga. Die Geißböcke draaiden in de slotfase een 1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning.

FC Köln moest zaterdagmiddag winnen van Union Berlin om nog enigszins hoop te houden op nog een jaar Bundesliga, maar het waren de bezoekers die voortvarend van start gingen in het RheinEnergie Stadion. Binnen twintig minuten stond het 0-2 voor de bezoekers uit Berlijn, na treffers van Robin Knoche en Kevin Volland (penalty).

Artikel gaat verder onder video

De verslagenheid bij de supporters van FC Köln was groot, maar vlak voor rust kon het thuispubliek toch nog juichen. Scheidsrechter Deniz Aytekin wees na de stip nadat Rani Khedira opzichtig aan Timo Hübers hing. Aanvoerder Florian Kainz faalde niet vanaf elf meter en schoot de 1-2 tegen de touwen.

Lange tijd leek het er niet op dat FC Köln dit duel nog zou omkeren, maar kort voor tijd was het Steffen Tigges die een mislukt schot van voormalig sc Heerenveen-spits Mark Uth binnenkopte. De gelijkmaker was echter nog niet genoeg voor de thuisploeg, dat zes minuten aan blessuretijd kreeg om de winnende te maken.

In de derde minuut van de blessuretijd maakte Damion Downs de comeback van FC Köln compleet door de 3-2 binnen te koppen. Daardoor wacht de onderkant van de Bundesliga een zinderende slotronde. In de laatste speelronde moet de ploeg uit Keulen winnen van FC Heidenheim en hopen op gunstige resultaten op de andere velden.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Koeman ziet volgende optie voor linksbackpositie wegvallen

Een potentiële Oranje-international is meerdere maanden niet inzetbaar.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen