Snelle promotie naar de Eredivisie levert FC Groningen miljoenen op

11 mei 2024, 18:05
Foto: © Imago

Dat FC Groningen na een seizoen weer terugkeert op het hoogste niveau legt de club van trainer Dick Lukkien geen windeieren. De Groningers maken vanwege de televisiegelden een flinke financiële klapper, meldt Voetbal International. Andere Eredivisie-clubs lopen juist enkele tonnen mis.

Door prestaties uit eerdere Eredivisie-seizoenen staat FC Groningen er nog goed voor op de ranglijst voor de televisiegelden. Na de promotie komt de Trots van het Noorden binnen op de tiende plaats, die goed is voor een bedrag van ruim vier miljoen euro. Mocht Heracles Almelo, de huidige nummer negen op de tv-ranglijst, dit seizoen nog minimaal één plek dalen, dan stijgt FC Groningen een plaatsje en ontvangt de club zelfs vierenhalf miljoen euro.

Artikel gaat verder onder video

De penningmeesters van clubs als NEC, PEC Zwolle en Fortuna Sittard zullen wellicht minder blij zijn met de snelle terugkeer van FC Groningen. Deze clubs moeten genoegen nemen met een plekje lager op de tv-ranglijst. Dit kost de clubs ongeveer tussen de twee en drie ton. Omdat er komend seizoen meer geld wordt verdeeld, zo'n 110 miljoen euro, gaan alle clubs in de Eredivisie er overigens wel op vooruit.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Woerts dolenthousiast over mogelijke opvolger Slot bij Feyenoord

Chris Woerts ziet een goede kandidaat-opvolger van Arne Slot bij Feyenoord. "Hij zal heel goed bij de supporters liggen."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen