Play-offduel tijdelijk gestaakt door vuurwerk van De Graafschap-supporters

18 mei 2024, 21:21
Foto: © Imago

Het play-offduel tussen ADO Den Haag en De Graafschap is zaterdagavond tijdelijk gestaakt nadat supporters van de Superboeren flink wat vuurwerk afstaken. Scheidsrechter Alex Bos kon niet anders dan het duel stilleggen, ook omdat er nauwelijks wat te zien was.

Het was vanuit de De Graafschap-supporters een doelbewuste actie. Voordat het vuurwerk werd afgestoken zette een aantal supporters al bivakmutsen, uitgevoerd in de clubkleuren, op onder een groot zeil. Een spandoek van de Doetinchemmers gaf de intenties al aan.

Artikel gaat verder onder video

“Het kwaad is al geschied, daarom doven wij onze pyro niet. Tegen collectieve straffen”, luidde de tekst op het spandoek. Supporters van De Graafschap leven na meerdere collectieve straffen vanuit de KNVB in onmin met de voetbalbond. Zelfs Michael Ogubai, de directeur algemene zaken van de Doetinchemmers snapte niets van een van de straffen van de KNVB.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dit is het virtuele schema voor de play-offs van de Keuken Kampioen Divisie

Dit is het virtuele speelschema van de play-offs, waarin de top van de Keuken Kampioen Divisie strijdt om promotie en de nummer zestien van de Eredivisie juist probeert degradatie te voorkomen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen