Actie Dumfries tijdens titelfeest Inter krijgt mogelijk gevolgen, Italiaanse bond start onderzoek

29 april 2024, 10:38
Foto: © Imago

Denzel Dumfries gaat mogelijk bestraft worden voor het spandoek dat hij tijdens het titelfeest van Internazionale omhoog hield. De Italiaanse voetbalbond doet momenteel onderzoek naar het incident, waarna de Nederlander mogelijk een boete zal ontvangen.

Tijdens de huldiging van landskampioen Inter hield Dumfries een spandoek omhoog waarop te zien is hoe de Nederlander AC Milan-verdediger Theo Hernández, afgebeeld als hond, aan de ketting heeft. Het tweetal kreeg het in de slotfase van de Milanese derby en tevens de kampioenswedstrijd met elkaar aan de stok, waarna beiden met rood het veld moesten verlaten.

Artikel gaat verder onder video

Volgens La Gazzetta dello Sport is de Italiaanse voetbalbond een onderzoek naar het voorval begonnen, waarna de Nederlander waarschijnlijk een boete zal ontvangen. In 2022 deed zich een vergelijkbare situatie voor, toen Hernández en drie ploeggenoten tijdens het titelfeest van AC Milan een doek met beledigende teksten richting Inter toonden. Het viertal ontving hiervoor ieder een boete van vierduizend tot vijfduizend euro van de Italiaanse bond.

Of de vete tussen Dumfries en Hernández nu voorbij is, valt nog te bezien. Het tweetal ontmoet elkaar komende zomer op het EK weer, wanneer Nederland en Frankrijk het op 21 juni in de groepsfase van het toernooi tegen elkaar opnemen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pierre van Hooijdonk en Jan Joost van Gangelen met stomheid geslagen tijdens uitzending ESPN

Pierre van Hooijdonk en Jan Joost van Gangelen zijn verbaasd: "Dit is waanzinnig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zadkine
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou de club voor minder wedstrijden schorsing gaan, onder het mom: het was geen bewussie?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen