Ajax zet streep door twee trainerskandidaten: ‘Zij worden als ‘te bleu’ gezien’

27 april 2024, 09:54
Foto: © Imago

Ajax is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en zowel de naam van Frank de Boer als Pascal Jansen is de laatste maanden in verband gebracht met de vacature in Amsterdam, maar beiden worden als ‘te bleu’ gezien. Dat schrijft Ajax-watcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad althans. Volgens de clubwatcher gaat de huidige nummer vijf van de Eredivisie voor een buitenlander en staat Graham Potter bovenaan het verlanglijstje.

De invulling van het hoofdtrainerschap in Amsterdam houdt de gemoederen flink bezig. Er gaat de laatste tijd geen dag voorbij zonder dat er een nieuwe naam wordt gelinkt aan de vrijkomende positie in de Johan Cruijff ArenA. De afgelopen week was het vooral Potter die naar voren werd geschoven als belangrijkste kandidaat om na dit seizoen voor de groep te gaan staan. De Engelsman zou een eerste aanbieding weliswaar hebben afgewezen, maar staat desondanks bovenaan het verlanglijstje van het technisch management. Dat schrijft Inan althans. Volgens De Telegraaf is Erik ten Hag nog altijd de droomkandidaat van technisch directeur Alex Kroes, maar de clubwatcher van het AD meldt wat anders.

Artikel gaat verder onder video

Mocht Ajax er de komende weken in slagen het grote gat tussen vraag en aanbod met Potter te kunnen dichten, dan haalt het in ieder geval een bijzonder kleurrijke trainer in huis, zo schrijft Inan zaterdag. Het is één van de redenen waarom de club voor een buitenlander gaat. Beschikbare Nederlandse kandidaten als De Boer en Jansen worden als ‘te bleu’ gezien. Jansen werd eerder dit kalenderjaar door AZ op straat gezien en vervolgens meerdere keren in de Johan Cruijff ArenA gesignaleerd, maar Ajax is voor hem nooit concreet geweest. Ten Hag stond wél op het lijstje. Een terugkeer van Ten Hag, die onder vuur ligt in Manchester, werd als droomscenario gezien. Maar zeker weten dat hij sneuvelt bij United én in dat geval ook nog eens de stap terug naar een subtopper in de Eredivisie wil maken, doet Ajax niet, zo weet Inan.

En dus moet het Potter worden. De Engelsman is sinds zijn ontslag bij Chelsea medio 2023 clubloos. Inan meldde eerder deze week nog dat Ajax Potter een eerste voordeel heeft gedaan, maar dat hij dat om financiële redenen heeft afgewezen. Reden voor de 48-jarige Potter om die eerste aanbieding meteen van tafel te vegen, is dat Ajax daarmee bij lange na niet in de buurt kwam van het salaris dat hij zelf voor ogen heeft. Dat betekent dat de bezuinigende topclub zich veel verder zal moeten strekken om de topkandidaat voor de trainerspost in te kunnen lijven, zo klonk het.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Ajax toont interesse in oude bekende: hoofdscout Kelvin de Lang bekijkt transfervrije aanvaller’

Ajax heeft interesse in de terugkeer van een Europa League-finalist van 2017 naar Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

balletje rond
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Wat een idioten Frank de Boer TE BLEU is wel 4 x kampIoen geworden met Ajax zijn die onder een steen geboren die zotten

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dit geeft aan dat erbij ajax niks veranderd is . Er moet percé een grote dure naam komen ipv een coach die het aan kan. F de boer is misschien niet een coach die sprankelend voetbal speelt. Maar wel een coach die een team kan bouwen ,en resultaten heeft geboekd met ajax . Iets wat je nu nodig hebt. Ipv een coach met een grote naam . Ajax moet beginnen met een goeie basis. Maar heeft nu al een rottende basis . Verder zijn de technische mensen zoals kroes,lang,en beuker zelf blue . Hebben nog nooit zo'n job gehad bij een club als ajax

Klantenservice
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Buiten het succes bij Ajax, heeft Frank de Boer natuurlijk ook niet zoveel laten zien. En dan is er natuurlijk de vraag, en die kunnen de Ajacieden denk ik beter beantwoorden dan ik: heeft Frank de boer het elftal 4x het kampioenschap bezorgd, of heeft het elftal van toen Frank de Boer 4x het kampioenschap bezorgd? Kortom: in hoeverre is Frank de Boer een trainer die echt een duidelijke stempel kan drukken op een elftal?

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Helemaal mee eens. De trainer/coach Frank de Boer is inmiddels gewogen en te licht bevonden voor die functie bij welke profclub dan ook.

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Klantenservice, weer een goede open reactie zonder vooroordelen. Antwoord op je volgende vraag: "of heeft het elftal van toen Frank de Boer 4x het kampioenschap bezorgd?" Het antwoord is -JA- in het bijzonder door El Hamdaoui en Arcadius Milik en er was toen weinig tegenstand van betekenis. De Boer is (bewezen) geen trainer van ED-niveau, zowel in Amerika, als in Engeland als in Italië als bij Oranje: niks en mislukt !!! Onvergetelijk en onvergeeflijk die afmaakpartij door Red Salzburg o.l.v. Schmidt in de Arena en het Bekerverlies tegen PEC.

Flamingo
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Klopt helemaal Krotje. Prestatie is natuurlijk mooi, 4x op rij kampioen. Maar de eredivisie ligt op dit moment op een veel hoger niveau dan destijds. Psv, Feyenoord, Twente, Az en volgend seizoen verwacht ik Ajax daar ook weer gewoon bij.

Kramer
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Als je Frank wel wat vind dan snap je weinig van voetbal en heb je die seizoenen werkelijk niets gezien. 4x kampioen van de armoede.

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Als je heel blij was/bent met keizer,schreuder,heitinga ,steijn ,mislintat,v gaal ,v praag,v t schip,maduro,kroes etcetc . En nu alvast weer bent met weirdo potter (ga fff googlen). Nee dan heb je verstand van voetbal!!!🤣🤣. Ik zeg nergens dat de boer een topcoach is . Maar weer gokken op ,en iemand als de boer zo respectloos afserveren . Terwijl de heren zelf:kroes ,lang en beukers zelf nog niks hebben gepresteerd bij een topclub . Dat zegt alles over de club . Wat ik al eerder zei :ajax moet eerst een goeie basis hebben en dan bepalen welke kant je op gaat . Hoe je wil spelen en daarna de coach aanstellen etcetc . Na het aandelen gezeik is die basis al weg. Men doet maar wat. Iedereen wil blijven zitten in welke functie maakt niet uit

Dug out
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@Balletje, onzin! Frank de Boer hoort echt niet op de shortlist. Tactisch inzicht onvoldoende, communicatief matig etc. Heeft meer gefaald dan gewonnen en is absoluut geen CL waardige coach.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dugout nee potter en ten hag wel 🤣🤣

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Met Potter, vast familie van Harry Potter....gaan de godenboys weer magisch voetballen hopen we en vergeten we snel deze totaal Mislatanische zwarte periode, een asgrauwe nachtmerrie eigenlijk.

gtsb
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Alle rode vlaggen worden weer genegeerd ,want ja dure potter moet komen . Maar ga kijken wat de man 'bereikt ' heeft . Goed gedaan bij brighton daarna.... Verder een engelsman uit de pl nog niet oud komt naar de eredivisie zonder cl voetbal . Dan is er iets mis

CG
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Laten ze dan ten Hag meteen nemen. Dan zijn de problemen denkelijk wel opgelost. Waarom zo moeilijk doen als de weg eigenlijk helemaal vrij is? !!!

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Omdat Ten Hag nog een contract bij MU heeft tot 30 juni 2025. Die gaat dus echt niet zelf vertrekken daar en een afkoopsom voor diens lopende contract en salarissen nog tegoed, is voor Ajax nu onbetaalbaar.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Rechtdbekaf precies die laat zich ontslaan en gaat niet zelf . Wil ook zelf blijven . Mu gaat pas beslissingen nemen na het seizoen ,en dat moet ajax ook niet willen . Verder vind ik het wel lachen dat bij de boer van alles erbij wordt gehaald. En bij ten hag nooit gezegd wordt dat meneer bij ajax over betere spelers beschrikte dan de boer . Ajax had toen ook veel betere duurdere spelers dan de rest van de eredivisie . Ten hag was mede dankzij overmars zo'n succes . Bij mu zonder overmars en met nog meer geld ,is het allemaal niet zoveel

FransisYousef02
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

A.U.B. zeg hoe lang gaat het nog duuren dat er nieuwe trainer aan komt gotver😡duurt veelste lang pfffh word zo moe van he😮‍💨

Dug out
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Neem nog een biertje…

Dug out
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een uitstekend besluit van Ajax. De Boer is zeker geen toptrainer en heeft meer gefaald dan successen behaald. Te weinig tactisch inzicht en communicatief matig. Zijn behaalde successen lijken meer geluk dan wijsheid, want PSV en Feyenoord boden toen maar weinig tegenstand. Hij is echt niet van het kaliber Ten Hag, Bos of Slot.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toen ten hag kampioen werdt goldt hetzelfde met veel duurdere spelers . Maar die is wel geweldig,en mag terug komen . Niks van gemerkt de laatste 2 seizoenen dat ten hag zo goed is . Zonder overmars die wel goed met geld en transfers is ,is ten hag ook geen toppert Maar ja vriendje van kroes net als potter . Het gaat allemaal om macht en niet om de club ajax . Jammer dat maar weinig ajacieden dat zien

Dug out
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@gtsb: je praat echt klinkklare onzin. Je schat de eredivisie en de premier League hetzelfde in. Jouw De Boer heeft trouwens in de PL wel heel laag gescoord 0,0 punten. Die zou volgens jou Ajax moeten leiden?! Joh…je hebt teveel biertjes op.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is gtsb, blijkbaar weer in zijn oude rol gevallen.

Willem Velthuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dank u wel

Chris Curiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Noemt Inan nu Ajax een sub topper vanwege 2 slechte seizoenen? En FC Twente hoort nu ineens bij de trafitionele top 3 zeker

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen