Spectaculaire climax in Engeland: Arsenal wacht loodzware uitwedstrijd in jacht op eerste titel sinds 2004

6 mei 2024, 15:16
Foto: © Imago

Met nog maar een paar speelronden te gaan is het in Engeland nog altijd de vraag wie er met het landskampioenschap vandoor gaat. Arsenal bezet momenteel de koppositie, maar de voorsprong op Manchester City is slechts één punt en de regerend titelhouder heeft bovendien één wedstrijd minder gespeeld. Liverpool lijkt te kunnen fluiten naar de landstitel. Wat is het resterende programma van de top drie?

Manchester City 35-82

De uitschakeling door Real Madrid in de kwartfinales van de Champions League kwam hard aan bij Manchester City, maar daarvan was in de afgelopen wedstrijden weinig te merken. De formatie van coach Josep Guardiola stormt in volle vaart af op een nieuwe landstitel. Manchester City boekte zaterdag een 5-1 overwinning op Wolverhampton, mede dankzij vier treffers van Erling Haaland. Daarmee komt de regerend landskampioen op 82 punten. De achterstand op Arsenal is weliswaar één punt, maar The Gunners hebben een wedstrijd meer gespeeld.

Resterend programma

Zaterdag 11 mei, 13.30 uur: Fulham - Manchester City
Dinsdag 14 mei, 21.00 uur: Tottenham Hotspur - Manchester City
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Manchester City - West Ham United

Arsenal 36-83

Artikel gaat verder onder video

Gaat het dit seizoen dan eindelijk gebeuren? Waar Arsenal vorig jaar in de slotfase van het seizoen afhaakte in de strijd om de landstitel, is dat dit seizoen anders. Het elftal van trainer Mikel Arteta behield dankzij de 3-0 overwinning op Bournemouth de koppositie, maar het kampioenschap heeft het niet in eigen hand. Manchester City heeft nog een wedstrijd tegoed. Arsenal is dus afhankelijk van de concurrent, al zal het zelf natuurlijk ook moeten blijven winnen. Zondag wacht de kraker op Old Trafford.

Resterend programma

Zondag 12 mei, 17.30 uur: Manchester United - Arsenal
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Arsenal - Everton

Liverpool 36-78

Liverpool kan nog kampioen worden, maar daarmee lijkt niemand rekening te houden. De ploeg van coach Jürgen Klopp haalde zondag in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur weliswaar een hoog niveau (4-2), maar heeft het in de weken ervoor laten liggen. Met nog slechts twee speelronden voor de boeg komt het afscheid van Klopp steeds dichterbij. De Duitser stopt na dit seizoen als hoofdtrainer van Liverpool. Arne Slot wordt zijn vervanger.

Resterend programma

Maandag 13 mei, 21.00 uur: Aston Villa - Liverpool
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Liverpool - Wolverhampton Wanderers

Wie kroont zich tot kampioen van Engeland?

Laden...
305 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

MC is in mijn opinion de club die op dit moment wel het best speelt ,maar het is voetbal in de UK , dus ik laat het maar op me afkomen dus , BRING IT ON 😂

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hopen dat liverpool wint .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen