UEFA wijst één Nederlandse scheidsrechter voor EK in Duitsland aan

23 april 2024, 15:44
Foto: © Imago

Danny Makkelie is door de UEFA aangewezen als een van de achttien scheidsrechters die komende zomer actief zullen zijn op het EK in Duitsland. De 41-jarige arbiter mag zich daarmee opmaken voor zijn derde eindtoernooi op rij.

Op de eigen website maakt de Europese voetbalbond dinsdagochtend bekend dat er achttien scheidsrechters uit twaalf verschillende landen zijn aangewezen voor de eindronde. Italië (Marco Guida en Daniele Orsato), Frankrijk (François Letexier en Clément Turpin), Engeland (Anthony Taylor en Michael Oliver) en gastland Duitsland (Daniel Siebert en Felix Zwayer) zijn allen met twee arbiters vertegenwoordigd. Daarnaast zal als onderdeel van de samenwerking met de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL ook een arbiter uit dat werelddeel actief zijn op het EK. De keuze is gevallen op de Argentijn Facundo Tello, die twee assistenten uit eigen land zal meenemen.

Artikel gaat verder onder video

Makkelie wordt in Duitsland bijgestaan door zijn vaste assistent-scheidsrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries, alsmede VAR Rob Dieperink. Ook Pol van Boekel zal als videoscheidsrechter actief zijn op het toernooi, terwijl Serdar Gözübüyük en Johan Balder als support match officials zijn aangewezen, zo meldt de KNVB op de eigen website.

Makkelie debuteerde tijdens het EK van 2020, dat vanwege de corona-pandemie een jaar later werd gespeeld, op een internationaal eindtoernooi, nadat hij bij het WK van 2018 al aanwezig was als VAR. De Nederlander had daar de leiding over Turkije - Italië (0-3), Finland - Rusland (0-1), Engeland Duitsland (2-0) en Engeland - Denemarken (2-1). Een jaar later floot hij op het WK in Qatar de wedstrijden Spanje - Duitsland (1-1) en Polen - Argentinië (0-2).

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem is helemaal klaar met Nijhuis: ‘Van kantine naar tv, te gek voor woorden’

Bas Nijhuis kreeg tijdens en na de wedstrijd Fortuna Sittard - Feyenoord (0-1) weer eens een flinke lading kritiek over zich heen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen