Twijfels over plafond Giménez: 'Soms denk ik Atlético Madrid, soms Sporting Gijón'

28 maart 2024, 16:37
Foto: © Imago

Sjoerd Mossou weet nog steeds niet zo goed welk niveau Feyenoord-spits Santiago Giménez aankan. Soms krijgt de journalist het idee dat de Mexicaan van topniveau is, op andere momenten twijfelt Mossou daaraan.

In 44 wedstrijden dit seizoen voor club en land kwam de spits tot 26 doelpunten en acht assists. De eredivisie lijkt Giménez ontgroeid, maar over zijn toekomst zijn nog twijfels. “Tegen Ajax-uit vond ik hem zo ongelooflijk goed”, deelt Mossou tijdens Panenka (AD). “Toen dacht ik: dit is echt een topspits. Een paar maanden verder denk ik: is dit de nieuwe Jørgensen of is het inderdaad een topspits? Voor je gevoel kan het bij hem twee kanten op: het kan Atlético Madrid zijn, maar het kan ook Sporting Gijón zijn. Maar je ziet wel aan alles dat het een ontzettend goede jongen is.”

Artikel gaat verder onder video

Momenteel verkeert de Mexicaanse goalgetter in een vormdip. Mossou probeert te verklaren waar die dip vandaan komt. “Er zijn een paar amateurpsychologische verklaringen voor. Sommige mensen zeggen: het begon bij dat dinosauruspak.” Giménez nam samen met zijn vriendin namelijk foto’s en filmpjes op van het koppel dat in het Zuiderpark in Rotterdam met twee dinosauruspakken aan picknickte. “Andere mensen zeggen dat het begon bij de première van zijn film. Maar het kan ook zijn dat ‘ie gewoon even niet zo lekker in zijn vel zit.”

In zijn laatste tien wedstrijden voor Feyenoord scoorde hij drie doelpunten en gaf hij geen assists. Dat doelpuntenmoyenne ligt ver onder zijn moyenne van de rest van het seizoen. Ter vergelijking: in zijn eerste tien wedstrijden van het seizoen scoorde de Mexicaanse aanvalsleider dertienmaal en gaf hij drie assists. Tijdens de afgelopen interlandperiode speelde Giménez 25 minuten voor zijn land, in de finale van de CONCACAF Nations League A. De VS was daarin met 2-0 te sterk.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Foto van jonge, bebloede supporter bij Heerenveen - Feyenoord: 'Ik neem mijn kinderen niet meer mee'

Op sociale media gaat een foto rond van een jonge supporter van sc Heerenveen, die hevig bloedde rond de wedstrijd tegen Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FCJel
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik denk dat het vooral komt omdat de aanvoer belabberd is de laatste maanden

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Echte top spits heeft weinig kansen nodig

FCJel
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

En toch legt ie er 21 in?

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In het eerste deel schoot hij de weinige kansen die hij kreeg er ook in. De aanvoer is nu misschien wat minder, maar met de ballen die hij wel krijgt loopt hij nu vaak de klungelen. Dat was eerst niet. Hoop dat hij snel zijn vorm weer vindt.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klantenservice wat denk jij van de goldcup deze zomer ,het heen en weer gereis en de korte winterstop. Die gozer is op .

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sport Gijon is een mooie club om te starten, je kunt je daar in de picture spelen bij de grotere clubs. In één keer hoog inzetten lijkt me onverstandig. Gijon is mooie club met dito historie, niveau is toch wat anders dan de ED

The all blacks
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Modale spits. Heeft bij topclubs niets te zoeken.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Santi is gewoon een goeie jonge spits . Heeft een mindere fase mede door de aanvoer ,en door het doorspelen in de zomer. En het gereis steeds Maar schopt er toch nog 21 in . Laaste 4 wedstrijden weer 3x . Staat nog steeds in veel belangstelling van veel clubs. Dus ja mossou. Waar hij het uiteindelijk gaat maken en uitkomt ?? Hij gaat ons een hoop geld bezorgen .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen