FC Groningen krijgt enorme opsteker voor allesbeslissend duel: 'Boven zijn én onze verwachting'

9 mei 2024, 14:36   Bijgewerkt: 9 mei 2024, 14:49
Foto: © Imago

FC Groningen kan aanstaande vrijdag, als Roda JC de tegenstander is in een rechtstreeks duel om promotie naar de Eredivisie, mogelijk tóch weer beschikken over Luciano Valente. De twintigjarige Stadjer leek afgeschreven toen hij eind april een blessure opliep in het uitduel bij Willem II, maar heeft de afgelopen dagen 'gewoon' met de groep meegetraind, vertelt trainer Dick Lukkien.

De veelzijdige Valente ontpopte zich gedurende het seizoen tot vaste linkshalf in het elftal van Lukkien en droeg met zeven goals en evenzoveel assists bij aan de enorme opmars die de club in het najaar inzette. De Trots van het Noorden klom na een dramatische serie van zeven wedstrijden zonder overwinning op van de dertiende naar de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie en keert vrijdag, mits Roda verslagen wordt, een jaar na de pijnlijke degradatie terug op het hoogste niveau.

Artikel gaat verder onder video

"Hij heeft een gave om wonderbaarlijk snel te herstellen. Boven zijn eigen verwachting, maar ook boven onze verwachting", zegt Lukkien donderdag tijdens de persconferentie waarin vooruit wordt geblikt op de seizoensapotheose. "Een aansteller of een medisch wonder? Misschien is hij af en toe beide", reageert de trainer op de woorden van de speler zelf. "Het staat niet vast dat hij erbij kan zijn, maar hij heeft de afgelopen tweeënhalve training goed mee kunnen doen. Nee, het is niet uit te sluiten dat hij in de basis begint", besluit Lukkien.

Lees ook: FC Groningen - Roda JC op tv: hoe laat en op welke zender is de promotiekraker te zien?

FC Groningen werkte eerder op de dag onder grote publieke belangstelling de afsluitende training voor de kraker van vrijdag af. In stadion Euroborg werden zelfs de nodige fakkels ontstoken door (volgens schattingen van de club) zo'n tweeduidzend aanwezige supporters, die hunkeren naar een terugkeer in de Eredivisie. Alleen met een zege op de Limburgers kunnen de noorderlingen dat vrijdag bewerkstelligen. Een nederlaag of gelijkspel betekent dat de FC zich mag opmaken voor de play-offs.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dit is het virtuele schema voor de play-offs van de Keuken Kampioen Divisie

Dit is het virtuele speelschema van de play-offs, waarin de top van de Keuken Kampioen Divisie strijdt om promotie en de nummer zestien van de Eredivisie juist probeert degradatie te voorkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen