Milan-legende Paolo Maldini in beeld bij steenrijke Premier League-club

29 maart 2024, 12:52
Foto: © Imago

Newcastle United overweegt AC Milan-legende Paolo Maldini aan te stellen als sportief directeur. De steenrijke Premier League-club is op zoek naar een opvolger van Dan Ashworth, die de club gaat verruilen voor het Manchester United van trainer Erik ten Hag.

Nadat in februari duidelijk werd dat Ashworth, die sinds 2022 de scepter zwaaide in Newcastle, zijn heil in Manchester gaat zoeken, besloten The Magpies hem op gardening leave te sturen, waardoor hij dus vrijgesteld werd van zijn werkzaamheden. In de zoektocht naar een plaatsvervanger zou Paul Mitchell, die eerder bij Southampton en Tottenham Hotspur werkte als head of recruitment en tegenwoordig sportief directeur van AS Monaco is, de voornaamste kandidaat zijn, schrijft het Engelse i News.

Artikel gaat verder onder video

Newcastle United heeft echter met behulp van een consultancybureau een grote lijst met potentiële kandidaten samengesteld, waarop ook de naam van Maldini voorkomt. De Milan-legende - Maldini speelde zijn hele loopbaan voor de Rossoneri en kwam tussen 1985 en 2009 tot niet minder dan 901 wedstrijden voor die club - is sinds afgelopen zonder officiële functie. Hij werd toen na vier jaar uit zijn functie als technisch directeur van Milan ontheven.

Portugezen
Daarnaast zouden ook de Portugezen Tiago Pinto (die vorige maand vertrok als technisch directeur van AS Roma), Hugo Viana (Sporting Lissabo) en Rui Pedro Braz (Benfica) op de longlist van Newcastle United voorkomen. Van dat drietal heeft Viana wellicht de beste papieren: hij diende de club tijdens zijn actieve loopbaan als middenvelder en maakt naam in Lissabon, waar hij sinds 2018 als sportief directeur werkzaam is.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Koopmeiners akkoord over salaris van liefst 4,5 miljoen euro bij nieuwe club'

Teun Koopmeiners heeft een akkoord bereikt met zijn nieuwe club over een jaarsalaris van 4,5 miljoen euro, zo meldt Tuttosport.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen