Spectaculaire climax in Engeland: Manchester City kan in Noord-Londen grote stap zetten naar de titel

14 mei 2024, 13:19
Foto: © Imago

Het was lang een strijd tussen Arsenal, Liverpool en Manchester City, maar met nog één volledige speelronde in de Premier League te gaan, is het duidelijk dat de landstitel naar Londen óf Manchester gaat. Arsenal gaat momenteel aan de leiding. De voorsprong op Manchester City is één punt, maar de regerend landskampioen heeft nog een wedstrijd tegoed. Wat er dinsdagavond ook gebeurt: de beslissing valt pas op de laatste speeldag.

En daarmee zullen de gedachten teruggaan naar 2022, toen Manchester City en Liverpool in de laatste speelronde om de landstitel streden. Die leek in de handen van Jürgen Klopp en zijn spelers te belanden, zeker toen Aston Villa de voorsprong in het Etihad Stadium uitbreidde naar twee treffers. Maar Manchester City knokte zich op indrukwekkende wijze terug in de wedstrijd, boog de 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning en trok daarmee uiteindelijk aan het langste eind. Grote kans dat Engeland komende zondag opnieuw zo'n enerverend slot krijgt.

Artikel gaat verder onder video

Arsenal, Liverpool en Manchester City gaven elkaar lang geen duimbreed toe, maar voor The Reds heeft het seizoen iets te lang geduurd. De ploeg van Klopp, die zondag voor het laatst op de bank zit bij Liverpool, moest afhaken in de titelstrijd en zal genoegen moeten nemen met de derde plaats. De strijd om de eerste plek ligt daarentegen nog helemaal open. Arsenal heeft nu nog een voorsprong van één punt op Manchester City, maar het elftal van Guardiola kan dinsdagavond de koppositie heroveren. Dan moet het wel zien te winnen bij Tottenham Hotspur, dat rivaal Arsenal weliswaar geen feestje gunt, maar zich zelf nog kan verzekeren van Champions League-voetbal. De Spurs zijn daarbij wel afhankelijk van wat Aston Villa op de laatste speeldag doet tegen Crystal Palace.

Wat de uitslag bij Tottenham Hotspur - Manchester City ook mag worden, Engeland krijgt een zinderende apotheose van dit seizoen. Arsenal hoopt thuis tegen Everton voor het eerst sinds 2004 de titel te kunnen pakken, Manchester City in de thuiswedstrijd tegen West Ham United de zesde in zeven seizoenen.

Resterend programma Manchester City en Arsenal

Manchester City (36-85)

Dinsdag 14 mei, 21.00 uur: Tottenham Hotspur - Manchester City
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Manchester City - West Ham United

Arsenal

Zondag 19 mei, 17.00 uur: Arsenal - West Ham United

Wie kroont zich tot kampioen van Engeland?

Laden...
390 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

MC is in mijn opinion de club die op dit moment wel het best speelt ,maar het is voetbal in de UK , dus ik laat het maar op me afkomen dus , BRING IT ON 😂

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hopen dat liverpool wint .

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Arsenal is ook geen kleine jongen met seplers als Martinelli, Saka, Trossard, Odegard en goede keeper.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

City kan het beste met de druk omgaan, schat hun kansen het hoogste in!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen