Aanwezigen klappen uit de school: opvallende woorden van Van Praag tegenover Ajax-leden

25 april 2024, 21:22
Foto: © Imago

Michael van Praag heeft de leden van Ajax donderdagavond zijn excuses aangeboden, meldt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf op basis van getuigenissen van 'meerdere aanwezigen'. De 76-jarige voorzitter van de raad van commissarissen speelde een grote rol bij de schorsing van de vandaag teruggekeerde directeur Alex Kroes en liet zich over hem zeer negatief uit tegenover de media.

Juist die uitspraken, onder meer gedaan op de clubsite, zou Van Praag inmiddels ten zeerste betreuren. "De erevoorzitter vindt dat hij Alex Kroes te hard heeft aangepakt op tv, nadat de algemeen directeur door de rvc werd geschorst wegens vermeende handel in Ajax-aandelen met voorkennis", schrijft Verweij.

Artikel gaat verder onder video

"Het moment waarop hij de aandelen kocht maakt dat hij handelde met voorwetenschap. Een dergelijke wetsovertreding kan een beursgenoteerde onderneming niet tolereren, zeker niet als het de CEO betreft", liet Van Praag, op de dag dat de schorsing van Kroes wereldkundig werd gemaakt, onder meer optekenen. Later hield hij in diverse interviews de deur voor een terugkeer, zoals de bestuursraad van de club vurig wenste, ferm gesloten.

Daarop is Van Praag donderdag dus teruggekomen. Onder druk van diezelfde bestuursraad, die 73 procent van de clubaandelen vertegenwoordigt, keert Kroes terug, zij het niet als algemeen directeur maar als titulair technisch directeur. Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor Van Praags medecommissaris Leo van Wijk, zo onthult Verweij. "Van Wijk gaf aan tot drie keer toe één-op-één met Kroes te hebben gesproken. Daar kwam de oplossing hem in een andere rol terug te halen uit", leest het. Overigens meldde Het Parool eerder op de dag dat Van Praag én Van Wijk 'binnen afzienbare tijd' zullen vertrekken uit de rvc. Ook Kroes was op de bijeenkomst van donderdagavond aanwezig én heeft de andere leden daar toegesproken.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Ik ben bij Alex Kroes thuis geweest, ik heb hem hoog zitten’

Steun voor Alex Kroes van een oud-speler van Ajax. "Als hij weer structuur kan krijgen in die club, dan gaat hij straks ook als gevierd man naar buiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Van Praag kan echt niet meer aanblijven wat een rat is hij ook de andere rvc leden ook niet inclusief susan lenderink opstappen

Dropkick
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Achteraf kijk je een koe in z'n reet .

Dug out
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Van Praag is door de bestuursraad terug geduwd in zijn hok en hij heeft zijn keutel teruggetrokken. Zo zou het voor hem voelen. Van Praag weet nu dat hij niet zomaar alles voor het zeggen heeft en dat is prima.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen