Slot moet één Feyenoord-speler meenemen: ‘Hij zou Liverpool denk ik sterker maken’

27 april 2024, 12:13
Foto: © Imago

Arne Slot staat op het punt om zijn handtekening te zetten onder een contract bij Liverpool en dan is het meteen de vraag of hij spelers van Feyenoord moet óf gaat meenemen naar Engeland. Mocht de huidige oefenmeester van Feyenoord dat inderdaad van plan zijn, dan moet hij kiezen voor Mats Wieffer. Dat vindt Cristian Willaert althans. Anco Jansen is het echter niet met hem eens. De voormalig profvoetballer vindt dat Wieffer tempo tekort komt voor de absolute top.

Feyenoord dreigt een belangrijk geraamte van het succeselftal van de afgelopen twee seizoen kwijt te raken. Slot vertrekt zo goed als zeker naar Liverpool en meerdere sterkhouders worden al tijden in verband gebracht met een overstap naar de Europese (sub)top. Het valt niet uit te sluiten dat Slot een speler meeneemt naar Engeland. In de uitzending van Voetbalpraat op ESPN vrijdagavond werd de mogelijkheid besproken. Wieffer zou Liverpool denk ik sterker maken, zo klonk het namens Willaert. Daar denkt Jansen dus anders over. Nee, absoluut niet”, aldus de oud-speler van onder meer FC Emmen en NAC Breda.

Artikel gaat verder onder video

Jan Joost van Gangelen is benieuwd waarom Willaert denkt dat Wieffer Liverpool sterker zou maken. “Als je kijkt naar wat Liverpool met dit nieuwe middenveld een beetje mist… Het heeft wel creativiteit, jongens die kunnen voetballen. Maar in een andere situatie hadden ze natuurlijk altijd middenvelders die balafpakkers waren, heel veel gevaar bij de tegenstander weghaalden. Dat missen ze nu een beetje”, aldus Willaert. “Mac Allister heeft dat een beetje, maar dat heeft Wieffer… Als je kijkt naar zijn cijfers. Hij is één van de beste balveroveraars van Europa. Atlético speelt één keer tegen Feyenoord en in de eerste beste transferperiode daarna proberen ze hem te halen.”

Jansen is niet zo overtuigd van Wieffer als zijn collega. Volgens de analist heeft Liverpool bovendien met Wataru Endo al een goede balafpakker in huis. “Ik ben niet heel erg kapot van Wieffer. Hij heeft voor mij te weinig macht om… Ik vind het een goede speler, maar niet voor Liverpool. Ik heb ook een beetje in mijn hoofd, en dat is misschien niet helemaal eerlijk, maar in zijn laatste wedstrijd in het Nederlands elftal tegen Schotland ben ik echt wel een beetje van hem geschrokken. En ik weet dat het een momentopname is, hij heeft gewoon een heel goed seizoen gespeeld. Maar… Ik denk dat hij tempo tekort komt voor de absolute top. Dat denk ik”, aldus Jansen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Slot richt zicht tot publiek, maar krijgt tegenvallende reactie: Bijlow grijpt vervolgens in

Feyenoord-trainer Arne Slot maakte tijdens de huldiging naar aanleiding van de bekerwinst van de gelegenheid gebruik om Quilindschy Hartman een hart onder zijn riem te steken.

Moet Slot Wieffer meenemen naar Liverpool?

Laden...
336 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dexi
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Een speler van Feyenoord of uit de eredivisie meenemen wordt zijn ondergang, die blunder heeft ten hag ook gemaakt met Anthony.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wieffer is een groeibriljant die je bij Feyenoord zich verder moet laten ontwikkelen. Als er toch al een "Feyenoorder" mee zou moeten naar Liverpool, zou ik voor Kokcu gaan. Gezien zijn frustraties bij Schmidt, die het niet echt in hem ziet zitten ( waar kennen we die van?) zou hij zelf ook wel eens staan te springen om Portugal te verlaten. Slot en Kokcu zijn 4 handen op een buik.

Dexi
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Beste is om spelers te kopen die al in Engeland spelen uit de premier league of de championchip, 9 van de 10 spelers uit de eredivisie redt het niet in de PM. recent nog gebleken met Hakim Ziyech.Donny van de Beek, Davy Klaassen, Steven Bergwijn, Sofyan Amrabat,Luuk de Jong, Wout Weghorst enz enz.

Danny86
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik vond het raar dat united geen interesse in kokcu had Gezien ze zo'n type speler missen eentje tussen verdediging en middenveld een verbindingsspeler

jurgen😎
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Geertruida Hancko gaan zich kunnen redden, denk Timber ook . Wieffer moet helemaal nog niet gaan laat hij nog 1 jaartje verder rijpen beetje europese ervaring meepakken en dan kan hij zeker de vlg stap maken.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Van de ED naar de PL is een hele grote stap, zeker als dat gelijk naar een topclub in de PL is. Je krijgt daar over het algemeen toch wat minder aanpassingstijd. Als Wieffer nu al graag naar de PL zou willen, zou ik toch eerder kiezen voor een wat kleinere club.

0laf
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Denk dat hij Wellenreuter meeneemt.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Denk dat ie Lee Towers mee gaat nemen naar Liverpool voor het nodige "You'll never walk alone" gevoel.....

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Als slot slim is neemt hij geen enkele feijenoorder of eredivisie speler . Zelfs geen nederlander die in het buitenland speelt. Dat gaat alleen maar tegen je werken . Trouwens is er buiten hancko geen enkele eredivisie speler die deze stap aan zou kunnen . Eredivisie spelers kunnen beter de v dijk/wijnaldum weg kiezen(eerst wat pl ervaring op doen), en dan kijken of je een pl topclub aan kan . Al zou ik wellenreuter wat olaf zegt geen slecht idee vinden.

The all blacks
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wieffer in Engeland wordt niks. Sneeuwt compleet onder. Tempo ligt veel te hoog voor hem.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee...laat de spelers fijn in Rotterdam. Ik hoop dat ze daar in Liverpool bij elke speler van feyenoord die Slot mee wenst te nemen één keer hard lachen en dan weer overgaan tot de orde van de dag. Niemand, maar dan ook echt niemand van Feyenoord is goed voor Liverpool. Herstel...bijna niemand is goed voor Liverpool. Minteh misschien. Wel eerst laten wennen aan het échte voetbal in het tweede van liverpool.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen