Premier League voelt zich genoodzaakt tot statement na wangedrag richting Anthony Taylor

2 juni 2023, 13:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

In Engeland is met boosheid gereageerd op de woede richting scheidsrechter Anthony Taylor. De arbiter floot een pittige finale van de Europa League, die uiteindelijk gewonnen werd door Sevilla. Daarom kreeg hij na afloop het nodige over zich heen vanuit de hoek van AS Roma.

'We zijn geschokt door het onacceptabele gedrag richting Anthony Taylor en zijn familie toen zij naar huis reisden na de finale van de Europa League. Niemand zou te maken moeten krijgen met dit soort onaanvaardbaar gedrag zoals woensdag. Anthony is een van onze meest ervaren en ontwikkelde scheidsrechter en we steunen hem en zijn familie volledig', laat de Premier League weten in een reactie via Twitter.

Taylor reisde donderdag, een dag na de finale, met zijn familie vanuit Budapest terug naar Engeland. Op het vliegveld kreeg hij echter te maken met de aanhang van Roma, die ook bezig waren met hun reis naar huis. Op beelden is te zien hoe Taylor en zijn familie worden belaagd door de Italianen. De arbiter wordt verbaal bejegend en uiteindelijk wordt er zelfs een stoel naar hem en zijn familie gegooid.

José Mourinho liet na de wedstrijd ook geen spaan heel van Taylor. "We keren terug met een gevoel van onrechtvaardigheid. Het was een intense, mannelijke, levendige wedstrijd met een scheidsrechter die wel Spaans leek. Het was de hele tijd, gele, geel, geel", zei Mourinho na afloop tegenover Sky Sport. Op een andere video is ook te zien hoe Mourinho tekeer gaat richting de Engelse scheidsrechter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon een keer die mourinho straffen . Die hitst de hele zooi op met zijn achtelijke gedrag.

svl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mourinho jaartje ontzeggen van welke functie dan ook. Kan me geen slechtere verliezer (en winnaar: tegen Slot) heugen dan hem. Scheids opwachten, medaille wegflikkeren. In Nederland krijg je al een stadionverbod als je een plastic bekertje gooit. Hij hitst die Romeinen op. Die Romeinen vallen trouwens ook door de mand, zeuren over Feyenoordsupporters, maar zelf zijn het alles behalve lieverdjes.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen