Koeman krijgt zijn zin: UEFA staat meer selectiespelers toe op EK komende zomer

23 april 2024, 22:19
Foto: © Imago

Alle deelnemers van het EK komende zomer zullen een selectie van 26 spelers mogen meenemen naar het toernooi, meldt De Telegraaf dinsdagavond. Daarmee heeft Ronald Koeman zijn zin gekregen.

Normaal gesproken zouden alle deelnemers van het EK 23 spelers mogen selecteren voor de eindronde in Duitsland. Na een oproep van Koeman en enkele van zijn collega’s heeft de UEFA besloten dat aantal te verhogen naar 26 spelers.

Artikel gaat verder onder video

Na de oefenwedstrijd tegen Duitsland eind maart gaf Koeman aan dat het niet verantwoord is om slechts 23 spelers mee te nemen naar de eindronde. Door het overvolle speelschema lijken spelers vaker dan normaal blessures te hebben, waardoor de bondscoach een aantal extra spelers in de selectie noodzakelijk acht om zo zijn selectie te ontlasten. In dit verzoek werd Koeman gesteund door Julian Nagelsmann van Duitsland, Gareth Southgate van Engeland en Roberto Martinez van België.

Het verhogen van het aantal selectiespelers is niet iets dat zonder slag of stoot gebeurde. Alle clubs die spelers afstaan aan het EK ontvangen namelijk een vergoeding van de UEFA. Hierom zal de Europese voetbalbond voorwaarden stellen aan de verhoging van de limiet. Voor het aantal spelers in de wedstrijdselectie zal de limiet niet worden verhoogd. Dat betekent dat er ieder duel drie spelers op de tribune plaats moeten nemen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Vaart verrast: 'Nooit gedacht dat hij zou ver zou komen, ik vond hem gewoon niet zo goed'

Rafael van der Vaart is verrast door de ontwikkeling van een speler tegen wie hij elf jaar geleden zelf voetbalde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen