Verweij noemt naast Ten Hag en Potter nóg een kandidaat voor trainerspositie bij Ajax

26 april 2024, 07:34
Foto: © Imago

Naast Graham Potter en Erik ten Hag staat ook Francesco Farioli op het lijstje van Ajax met mogelijke kandidaten voor het hoofdtrainerschap in Amsterdam. Dat meldt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf vrijdagmorgen. Farioli is momenteel werkzaam bij OGC Nice, waar hij in het bezit is van een contract tot medio 2025.

Farioli geldt overigens niet als belangrijkste kandidaat binnen Ajax. Verweij herhaalt dat Alex Kroes, de algemeen directeur die na zijn schorsing terugkeert als technisch directeur, Ten Hag bovenaan zijn verlanglijstje heeft staan. Ten Hag stond tussen 2018 en 2022 al aan het roer bij Ajax en beleefde in Amsterdam grote successen. Zo werd de club onder zijn leiding driemaal kampioen van Nederland en reikte het in 2019 tot de halve finales van de Champions League. Ten Hag bekroonde zijn werk in Amsterdam met een overgang naar Manchester United.

Artikel gaat verder onder video

Ten Hag kende een prima eerste seizoen in Engeland, met onder meer de eindzege van de League Cup én plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Maar in zijn tweede seizoen volgen de teleurstellingen elkaar in rap tempo op. Het is momenteel de grote vraag of Ten Hag ook na de zomer actief is bij Manchester United en dat is voor Ajax ook nog een groot vraagteken. Het is binnen Ajax een publiek geheim dat Kroes in Ten Hag de perfecte nieuwe Ajax-coach ziet en wil wachten. Alleen heeft de voormalige succescoach van Ajax - wellicht tegen beter weten in - nog altijd het idee ook volgend seizoen bij Manchester United aan het roer te staan, schrijft Verweij.

Mocht Ten Hag definitief ‘nee’ zeggen tegen een snelle terugkeer in de Johan Cruijff ArenA of Ajax daarvoor al overschakelen, dan komen volgens Verweij Farioli en Potter uit beeld. Laatstgenoemde zou een eerste aanbieding van Ajax hebben afgewezen. De Engelsman heeft ten opzichte van Farioli als voordeel dat hij momenteel clubloos is en er door Ajax dus geen transfersom betaald hoeft te worden. Farioli is sinds afgelopen zomer de hoofdtrainer van OGC Nice. Hij was daarvoor werkzaam bij Karagümrük en Alanyaspor in Turkije. OGC Nice is de huidige nummer vijf van Frankrijk. Met nog vier wedstrijden te gaan is de achterstand op de eerste Champions League-plek vijf punten.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjaak Swart oppert uit het niets opvallende en weinig genoemde hoofdtrainer voor Ajax

Sjaak Swart werpt een nieuwe naam op als trainer van Ajax. "Dat vind ik een goede trainer, hij is zeker een kandidaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Geus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Welkom ten Hag! Engels kun je toch niet…

balletje rond
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Intussen zijn alle trainers in de wereld al voorbij gekomen Denken ze nou echt in Amsterdam dat er iemand in die slangenkuil wil stappen Misschien Aad de Mos ook die wil wel, Treurnis al om

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat reageer je onaardig.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Zeg dát wel, Oud keeper. Heel onaardig.

CG
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Toch denk ik wel dat ten Hag nog steeds in beeld zal blijven !!!

Blackie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja mannen, het grote gissen is nu begonnen.Laat jullie gaan kandidaten genoeg

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kan lijsten samenstellen waar een paard de hik van krijgt maar dat wil nog niet zeggen dat altijd iedereen geïnteresseerd is

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen