SC Heerenveen vangt twee miljoen voor Huntelaar

3 december 2008, 15:08   Bijgewerkt: 3 december 2008, 15:17

SC Heerenveen profiteert flink mee van de transfer van Klaas Jan Huntelaar. De club uit Friesland verkocht Huntelaar drie jaar geleden voor 9,5 miljoen aan Ajax en bedong destijds een percentage van de transfersom, als de spits doorverkocht zou worden. Omdat Real nu minimaal twintig miljoen euro voor de aanvaller betaalt, krijgt ook SC Heerenveen een leuk zakcentje op de rekening gestort.

Volgens de officiële website van SC Heerenveen ontvangt de club zo'n twee miljoen euro voor de overstap van Huntelaar naar Spanje. "Voor ons is het goed dat Klaas Jan nu naar Madrid vertrekt, als het langer had geduurd, zou ons deel van de opbrengst van de transfer veel lager zijn uitgevallen", verwijst directeur Yme Kuiper naar de transfervrije status die Huntelaar in de zomer van 2010 zou hebben.

Kuiper gunt Huntelaar zijn transfer van harte. "Wij hebben Klaas Jan bij Heerenveen leren kennen als een fijne sportman en nuchter mens. Hij is iemand die er voor gaat en wars is van sterallures. Het is mooi om te zien dat iemand die zo voor zijn sport leeft dit weet te bereiken. Deze stap gunnen we hem", stelt de directeur.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen